Marius Nordeng Mellem (22) og kjæresten Isabel Mortensen er det man kan kalle for vaskeekte filmentusiaster. Denne uken kom de hjem fra et 12 dagers opphold i Canada i forbindelse med Toronto International Film Festival.

– Vi studerer begge medievitenskap ved UiT og er ekstremt interessert i film. Jeg jobber på kinoen og har god kjennskap til TIFF her, men nå hadde vi veldig lyst til å dra og se den største TIFF, sier Nordeng Mellem.

Sto to timer i kø hver dag

Mellem har alltid drømt om å jobbe innen film og har lenge hatt et ønske om å besøke festivalen i Toronto.

– Festivalen er faktisk den største filmfestivalen når det kommer til antall visninger, og det var utrolig artig å delta på en festival av denne størrelsen. Totalt så vi vel 22 filmer, og vi sto i gjennomsnitt 1–2 timer i kø før hver eneste film. Dette høres kanskje slitsomt ut, men dette var noe av det som skapte den gode filmstemningen, sier han.

Les også: Debuterer som standupkomikere

Faglig innhold

Det ble også tid til faglig innhold under turen.

– På slutten av hver film var det Q & A der man kunne spørre regissøren og skuespillere om det du lurte på. Da fikk man informasjon om alt som har med film og gjøre, og det var fint å høre dette fra folk som faktisk jobber med faget, forteller han og drar filmene i seg selv fram som høydepunktet.

– Høydepunktene var vel de filmene vi likte best. Av de 22 filmene vi så var det bare en vi kanskje synes var litt kjedelig. Likevel vet man hvor mye arbeid som ligger bak og jeg tror aldri jeg hadde klart å slakte en film.

Les også: Synger i ellevill operakomedie

Vil lage egen film

Når filminteressen tok av for alvor, er Mellem litt usikker på.

– Jeg har alltid vært teknisk anlagt og interessert i både spill og film. Jeg fant ut tidlig at jeg ville jobbe med dette, og dermed endte jeg opp med å gå medie- og kommunikasjon på videregående og nå medievitenskap på universitetet, forteller han.

Nøyaktig hva han skal bli når han er ferdig vet han heller ikke, men at det blir noe innen filmfaget er det ingen tvil om.

– Jeg har veldig lyst til å lage film selv. Regi og å skrive min egen film hadde vært kjempestas, men jeg er ikke så kresen på rollene ennå. De sier jo at en god regissør har vært innom alle rollene uansett.

Få også med deg programmet for Kulturnatta