Så godt som skyfrie sommerdager har fulgt hverandre som perler på en snor de siste ukene, men sist helg snudde det. Et lavtrykk mellom Island og Svalbard førte til litt kjøligere temperaturer og nedbør.

Mandag ettermiddag og kveld høljet det ned og det ble registrert flere lynnedslag i Tromsø. Høyeste målte temperatur var likevel 23,3 grader.

Resten av uka skal det bli litt kjøligere, med onsdag som den kaldeste dagen. Da er det ventet en makstemperatur på 12 grader.

Torsdag og fredag er skal det bli mellom 16 og 19 grader og overskyet, med regn på kvelden.

– Denne uka blir veldig typisk sommervær. Det starter helt skyfritt og fint på morgen, så på ettermiddagen blir det fullt bygevær. Nå blir det mer sommer som vi er vant til, forteller flymeteorolog Magnus Ovhed til iTromsø.

GRÅTT OG VÅTT: Denne uka blir grå og våt ifølge meteorolog Magnus Ovhed ved Vervarslinga for Nord-Norge. Foto: Ida Sofie Sæter

Finværet på tur tilbake

Men så er det ventet knallvær igjen fra og med lørdag kveld, med temperaturer på mellom 20 og 22 grader og sol. Det viser langtidsprognosene til yr.no.

Ovhed er imidlertid klar på at prognosene er høyst usikre.

– Det er så lite som skal til for at været forandrer seg på sommeren. Hvis vindretningen endrer seg og det kommer fallvind fra fjellene så kan man gå fra skyfri himmel og solskinn til havtåke inn fra kysten. Det kan endre seg veldig kjapt, sier Ovhed.