– Det er veldig bra å få gjøre noe slikt. Nina har vist meg veldig mye, og det er en del jeg kan ta med meg videre, sier Silje Sørmo.

Tidligere i år var hun daglig leder for den nå nedlagte ungdomsbedriften Din Service UB. Ungt Entreprenørskap har plukket ut et knippe ungdomsberdiftsledere til å følge noen av fylkets toppsjefer for en dag.

Se alle våre web-tv-innslag her!

Silje fikk være med administrerende direktør for JM Hansen, Nina Hjort på jobb.

– Jeg håper å kunne gi henne inspirasjon til å bli en leder i fremtiden. Silje har allerede vist at hun har guts nok til å ta en slik rolle, så jeg vil vise henne litt av hva det innebærer, sier Hjort.

I løpet av dagen fikk Sørmo en innføring i hvilke oppgaver Nina Hjort har. Den unge lederspiren fikk også kjennskap til JM Hansen som bedrift, før hun fulgte Nina Hjort på Miljøkonferansen i Tromsø kommune.

– Det virker som hun har en del jern i ilden, men det skal nok gå bra å takle det bare man vil, sier Sørmo.

Ellers fulgte Stine Pedersen (Skårungen UB) Oddbjørn Schei, konsernleder i Troms Kraft, Nils Opsahl, direktør i Nordic hotell og uteliv, ble fulgt av Silje Solaas (Charitee UB), Maria Kathinca Nilsen Rydeng (Stick it up UB) fulgte Grete Kristoffersen, direktør for Næringsforeningen i Tromsø-regionen, og Joakim Johansen (Skårungen UB) fulgte hans Olav Karde, administrerende direktør i Sparebanken Nord-Norge.

Ute etter mer ungdomsstoff? Sjekk Tromsøpuls-seksjonen vår!

Nina Hjort skygges av Silje Sørmo (Din Service UB) Foto: Kaja Baardsen
Oddbjørn Schei skygges av Stine Pedersen Åsli (UB Skårungen) her sammen med kommunikasjonsdirektør i Tromskraft Lena Glosemeyer Fangel (t.h.) Foto: Kaja Baardsen
Hans Olav Karde skygges av Joakim Johnsen (UB Skårungen) Foto: Kaja Baardsen