Sammen med flere av byens andre hoteller annonserte direktør ved Radisson Blu, Poul-Henrik Remmer, sin støtte til Døgnvill i forrige uke.

– Bedre enn ingenting

Hotellene gikk sammen om en økonomisk bergingsaksjon for å redde festivalen, og i løpet av uken ble det samlet inn nok penger til at Døgnvill i går kunne tilby et akkordforslag på 25 prosent til sine kreditorer. Remmer bekrefter at Radisson Blu har mottatt dette fra Døgnvill.

– Er dere fornøyde med akkordforslaget?

– Det er jo bedre enn ingenting. Alternativet er jo at festivalen blir slått konkurs og da får vi jo ingenting, sier han.

Hotellet håper fortsatt festivalen vil komme fram til en løsning for å unngå konkurs, men Remmer vil ikke garantere at hotellet vil fortsette som hovedsponsor for en eventuell neste festival.

– Det må vi vurdere når Døgnvill kommer så langt, sier direktøren.

LES OGSÅ: "Rikingen" vil redde Døgnvill

– Vil være med videre

En annen av Døgnvills hovedsponsorer, Lexus Tromsø, stiller seg positiv til videre samarbeid, tross den økonomiske krisen festivalen befinner seg i.

– Vi kommer til å være med videre. Vi er veldig fornøyde med jobben Døgnvill gjør for Tromsø, og vi kommer til å bidra med vårt for at festivalen skal bestå, sier salgssjef Trond Johansen.

Han vil ikke kommentere hvor store summer billeverandøren har investert i Døgnvill.

– Jeg vil ikke kommentere noen tall, men kan si at vi er veldig fornøyde med jobben Døgnvill har gjort, og hvis ting faller på plass, noe jeg føler meg sikker på vil skje, er vi med som hovedsamarbeidspartner også til neste år, sier Johansen.

LES OGSÅ: Lønningene er i fare

Banken positiv

Sparebanken Nord-Norge har i alle år hatt et tett samarbeid med Døgnvill og er en av festivalens hovedsponsorer. Også de er positive til fortsettelsen.

– Vi håper for kulturen og landsdelen at Døgnvill klarer seg. De er en berikelse for mangfoldet her oppe, sier kommunikasjonsdirektør i banken, Stig Arne Engen, som heller ikke ønsker å kommentere tall.

Positiviteten til tross, Engen vil ikke garantere at banken stiller som hovedsponsor for fremtidige festivaler. I hvert fall ikke ennå.

– Vi har en avtale med Døgnvill, og hvis festivalen berger seg, noe vi håper den gjør, vil vi helt klart vurdere det. Men vi vil snakke med Døgnvill om det før vi gjør noe mer, konkluderer Engen.

Salgssjef ved Lexus Tromsø, Trond Johansen, sier selskapet vil være med å støtte Døgnvill videre. Foto: Marius Hansen
Kommunikasjonsdirektør i Sparebanken Nord-Norge, Stig Arne Engen, sier banken forholder seg til den nåværende avtalen de har med Døgnvill. Foto: Arthur Arnesen