Dull Boy Jack Bukta 2009 Foto: Marius Hansen

«Four Lovesongs And A Robbery» kom ut tidligere i sommer og er bandets andre utgivelse etter den selvtitulerte debuten fra 2009, det også en femspors EP.

Veloljet produksjon

Dull Boy Jack stiller ingen spørsmål, og prøver heller ikke være noe mer enn det de faktisk er: et godt, gammeldags rett fram rockeband fra nord. Akkurat det er faktisk med på å gjøre denne utgivelsen forfriskende, til tross for dens enkle oppskrift og formel.

Soundet er tungt og mektig, med klare amerikanske referanser til storheter som Metallica eller Megadeth. Vokalist Einar Fagertun er tidvis litt for dypt begravd under gitarer, men plata høres ellers veldig bra ut. Produksjonen er profesjonell og veloljet under ledelse av Yngvar Mehus, som tidligere har styrt kontrollspakene for Taliban Airways og Desert Highway.

Mangler godlåten

Til tross for kun fem spor blir den totale opplevelsen av «Four Lovesongs And A Robbery» litt for ensformig. Nå er ikke band som Dull Boy Jack ute etter å lage radiohits, men det er likevel lov å etterlyse den virkelige kanonen, godlåten, på enhver skive. Men sett under ett er dette nok en positiv utgivelse fra rockemiljøet i Tromsø, som gir oss lov til å håpe på noe enda sterkere neste gang Dull Boy Jack sparker fra seg, da forhåpentligvis med et helt album.