Hamna: Marit Osima driver Ekamyoga, og er yogainstruktør på hobbybasis.

– Det er for å gi et tilbud til særlig de som bor i Hamna, og for å selv lære mer om hvordan man lærer bort yoga, forteller hun.

Les også: Nå kommer denne matkjeden til Hamna.

Festival

I helga har instruktørene Stefan Camilleri fra Australia og Mandi Kay fra USA besøkt Tromsø, og holdt workshop for yoga-interesserte.

- De er begge omreisende yogalærere, og jeg spurte dem om de ville komme til Nordens Paris mens de allikevel var i Europa. Workshoppen i helga var helt fullbooket, og vi har fått dem til å bli et par dager ekstra, forteller Osima.

Slik ble Hamna Yogafestival til. Både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag blir det yogakurs med ulike fokusområder i Bjørnebekken Barnehage i Hamna. Kursene passer både for nybegynnere og viderekomne.

- Jeg synes festivaler er morsomme, og tenkte at vi kunne godt kalle det Hamna Yogafestival når vi har yoga fire dager på rad! Det skjedde i full fart, ler Osima.

Les også: Dette andeparet kommer årlig på Hamna-besøk.

Bra for samhold

Lokalene får de låne gratis.

– Det er en Hamna-greie tror jeg - grendelaget ser at noe er en bra ting for bydelen, at man kan gjøre noe sammen. Det er bra for samholdet i «bygda».

Kursene har plass til rundt 30 deltakere, og prisen er donasjonsbasert - altså velger man selv hvor mye man ønsker å betale.

- En del av pengene som kommer inn skal doneres - noe til Gaza, som Stefan er veldig engasjert i, og noe skal vi bruke til å kjøpe en gave til barnehagen som takk for at vi fikk bruke lokalene, sier Osima.

Hun opplever at det er stor interesse for yoga i Hamna.

- Det ser jeg på kursene jeg har hatt. Folk har blitt både engasjerte og flinke!

QUIZ: Hvor mye kan du om Hamna?