Sommer betyr høysesong for utetrening. Noe som vanligvis fører til at mange melder seg ut eller fryser medlemskapene sine på byens treningssentre. Det noe slunkne været de siste ukene har imidlertid ført til at sentrene i Tromsø opplever større pågang enn normalt på denne tiden av året.

– Det dårlige været har resultert i at vi har hatt mer folk innom enn det som er normalt på tampen av sommeren. Spesielt på dagtid, forteller Lill-Jorid Andreassen, daglig leder på Exolo.

Og skal vi tro meteorologene blir ikke været bedre med det første.

– Overraskende lite

På Kom i Form i sentrum har det også vært få utmeldinger med tanke på årstiden.

– Foreløpig har vi verken hatt mange utmeldinger eller medlemmer som ønsker å fryse medlemskapene sine. Det har faktisk vært overraskende lite i forhold til tidligere år, og her spiller nok været inn, sier Vigdis Albrigtsen, daglig leder på Kom i Form.

At folk melder seg ut i sommermånedene er helt normalt og lite bekymringsverdig skal vi tro Andreassen.

– Det er selvfølgelig noen som velger å avslutte fordi sommeren kommer, men det er ikke sånn at frafallet er enormt. Prosenten som melder seg ut er vanligvis noe høyere på denne tiden av året, men samtidig opplever vi at flere melder seg inn når vinteren kommer, sier hun.

Les også: Fant takten på Valhall

Oppfordrer til utetrening

Både Albrigtsen og Andreassen forteller at det er forståelig at folk ønsker å være ute om sommeren.

– Jeg bruker å si at å være medlem på treningssenter skal ikke være i stedet for, men i tillegg til. Det er kjempeflott å ha et tilbud inne når nordavinden står på som verst, men vi ønsker at folk skal være i aktivitet hele tida. Da trenger ikke dette nødvendigvis kun å foregå inne hos oss, sier Andreassen.

– Det er generelt roligere og mindre aktivitet på sommeren og når det er godvær så kommer ikke Tromsøværingene inn og trener. Vi har riktignok hatt litt mer trykk tidlig på morgenen og sent på kvelden enn før, og vi ser at treningsmønstrene er litt annerledes om sommeren, forteller Albrigtsen.

Les også: 25 år i medvind og motvind

foto
Annerledes: Vigdis Albrigtsen forteller at treningsmønstrene om sommeren er annerledes i forhold til resten av året. Foto: Rune Stoltz Bertinussen