– Vi gleder oss! Det blir bra å komme på plass i nye lokaler, nærmere der folk er, sier gründer av Luefabrikken, Gry-Anette Klausen.

Dobbelt så stort

7. oktober åpner Luefabrikken dørene til sin nye butikk i Karlsøyveien 18 på Langnes, i samme bygg som blant annet Tromsø Dyrebutikk. Dermed flytter de bedriften fra Slettatorget som de har holdt til i siden april i fjor.

– Vi har tenkt på dette i noen måneder nå, og da dette lokalet plutselig ble ledig, fant vi fort ut at vi bare måtte hoppe i det, forklarer Klausen.

Det er flere grunner til at Luefabrikken i løpet av høsten flytter til Langnes.

– Bortsett fra at det er mer sentralt, får vi et dobbelt så stort lokale på 150 kvadratmeter, i tillegg til at alt blir på ett plan. Det vi har nå er ikke et typisk butikklokale. Å holde til til 2. etasje, med lager i 3. etasje, har vist seg å være ganske tungvint, påpeker gründeren.

foto
Populært med stoff: Mens Gry-Anette Klausen (til høyre) og Ilze Dravniece tidligere har solgt mest luer, har konseptet Stofflykke, der de selger stoffer og sytilbehør, den siste tiden tatt over en stor del av markedet.

Suksess med Stofflykke

Når Luefabrikken flytter til Langnes, vil de gå fra å ha åpent to dager til seks dager i uken.

– Her på Slettatorget har vi jo først og fremst drevet nettbutikk, men med utvidede åpningstider og flere kunder, ser vi for oss å ansette en person til når vi flytter, forklarer hun.

Mens Gry-Anette Klausen for mange nok fortsatt er mest kjent som gründeren bak Luefabrikken, har det vært Stofflykke, som hun startet opp i fjor, som har gått best det siste året. Mens Luefabrikken selger selvsydde luer, selger Stofflykke stoffer og sytilbehør.

– Det er faktisk Stofflykke som har stått for det største salget siden i fjor. Det viser seg at det er et stort marked for dette, da det har blitt veldig populært å lage sine egne klær. At vi snart flytter til Langnes, paser derfor ekstra godt, for vi ser at det er behov for en sybutikk etter at den som var på Jekta inntil nylig ble lagt ned. , forklarer Klausen.