Yoga har blitt stadig mer populært de siste årene, og i Tromsø har vi til og med fått en egen yogafestival.

Lena Fjellvang, styreleder i Up North – Tromsø yogafestival, forteller at hele 30 instruktører er på plass på Elisabethsenteret for å lære bort yoga i helgen.

– Vi har alt fra barneyoga for barn mellom tre og seks år, til senioryoga på stol og mer klassiske yogatimer. I tillegg har vi en del litt mer ukjente former, som akroyoga, yogisk søvn og gongyoga, forteller Fjellvang.

Populært

Festivalen har rundt 250 deltakere, og totalt er det foreløpig booket 800 forskjellige yogatimer i løpet av helgen.

– Det sier jo noe om populariteten til treningsformen her i byen. Ideen til festivalen kom for et års tid siden da en gjeng instruktører fant ut at det var rom for en slik festival her. Interessen viser at de hadde rett, sier Fjellvang.

God timing

Tidspunktet for festivalen er heller ikke tilfeldig.

– Nå som det går mot mørkere tider er det litt mindre som skjer i sentrum, og det er generelt litt mer stille og rolig i byen. Tanken var at yogafestivalen var en fin inngang til mørketiden, forteller Fjellvang.

Å gjøre yoga kan også bidra til at mørketiden blir enklere å håndtere.

– Når man gjør yoga, beveger man seg på en måte som vekker kroppen, og for noen kan det nok være lettere å gjøre noen yogaøvelser på morgenkvisten enn å legge ut på en joggetur. Meditasjon hjelper også en del til å komme seg gjennom dagen i mørketida, sier Fjellvang.

Gong

Festivalen avsluttes søndag klokken 16.00, og det skjer med gong-yoga.

– Instruktøren bruker gongen aktivt under timen, og lyden av gongen har en beroligende innvirkning på kroppen, sier Fjellvang.

FORNØYD: Lena Fjellvang, styreleder i Up North - Tromsø yogafestival, er godt fornøyd med helgens oppmøte.