– Det er så flott når man får kommet seg ut: det koster ingenting, det er sosialt om man drar ut med familie og venner, og så har man det rett utenfor døren. Om man bor i Tromsø, på Kvaløya, Tromsdalen eller Kroken så har man løyper like utenfor døren, sier Henrik Romsaas, prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet.

Romsaas forteller at bydrift er ute og tråkker løyper hver eneste dag og henviser til skisporet.no, som viser en oppdatert oversikt over de ulike løypene og hvordan det står til med tråkkingen der.

– Jeg er jo langrennstrener og synes selv at det er den aller flotteste måten å bevege seg på - man bruker hele kroppen. Det aller fineste med ski er imidlertid at man også får brukt smilemusklene, særlig i utforbakkene,

Gode opplevelser

Ifølge daglig leder i Visit Tromsø, Trond Øverås, synes det er fint å benytte seg av byens aktivitetstilbud.

– Det aller viktigste er at byen kan gi deg gode opplevelser gjennom tilbudet vi har her. Det har en egenverdi. I tillegg er det hyggelig at byens befolkning kjenner til bytilbudet, for det er mye man kan benytte seg av, sier Øverås.

Her er ti aktiviteter å fylle dagene med:

Tromsø ishall og Tromsdalen kunstisbane

Ishallen holder åpent frem til fredag og byr på skøytemuligheter under tak. Om en foretrekker å være under åpen himmel holder også Tromsdalen kunstisbane åpen som vanlig.

Tromsø Alpinsenter

Hele vinterferieuka holder alpinsenteret åpent ekstra lenge. Det er altså mulighet til å prøve seg i bakkene fra morgen til kveld både for store og små.

Tromsø Villmarkssenter

Om det er hundekjøring, nordlyscamp eller lengre turer man er ute etter, er villmarkssenteret riktig sted å dra. Passer kanskje spesielt godt på godværsdager.

Alfheim og Stakkevollan svømmehall

Begge holder åpent og begge kan by på fysisk aktivitet for de mer inneglade.

Tromsø bibliotek og byarkiv

Er man glad i bøker, er det ikke vanskelig å få unna noen timer blant hyllene her, eller man kan ta med seg en bunke bøker hjem om man foretrekker det.

Leos lekeland

På Leos lekeland er det nylig pusset opp, så nå er det nye attraksjoner og ny kafé å finne der. I tillegg kan det hende man er så heldig at man treffer på Leo selv, nå som det er ferie.

Polaria

Hva med å ta seg en tur til Polaria og få tatt en selfie med en av selene der? Den beste selfien iTromsø mottar blir belønnet med mating av og svømming med selene!

Aurora Fokus kino

Om du foretrekker American Sniper, Big Hero 6 eller Fifty Shades of Grey spiller ingen rolle, du finner alle tre og flere filmer til på kino denne uken.

Studenthuset Driv

Både onsdag, torsdag og på fredag har Driv et spennende program i anledning Studentuka. Der kan du blant annet se studentrevyen, eller du kan se Jaa9 og OnklP ta scenen.

Internasjonalt seminar

På biblioteket er det  torsdag planlagt internasjonalt seminar. Denne gangen er det de store konfliktene i verden som skal tas opp med blant annet Kristian Berg Harpviken, direktør i PRIO og Eva Bratholm, kommunikasjonsdirektør i Norad som innledere.

BOK TIL ALLE: Det er aldri en dårlig idé å stikke innom biblioteket for å låne med seg en bok eller to til å kose seg hjemme med. Foto: Tor Farstad
NYOPPSUSSET: På Leos lekeland har de nettopp pusset opp og nye attraksjoner er å finne for aktivitetsglade barn. Foto: Tom Benjaminsen
Foto: Jon Terje Eiterå
Foto: Jon Terje Eiterå