Romjulsturneringen i Skarphallen er nesten like mye tradisjon og like viktig som selve julaften. Turneringen som har overlevd i 20 år holdt på å bli avviklet i år. Kun 14 lag var påmeldt, noe som er en stor nedgang fra fjorårets 21 lag.

– Det er så klart skuffende at ikke flere er med i år. På et tidspunkt var vi svært nær å avvikle hele arrangementet, grunnet for få lag, sier arrangøransvarlig Margrethe Nordahl.

I år feirer romjulsturneringen jubileum, uten at det har tiltrukket noen flere til turneringen.

– Selv om vi ikke er så veldig mange i år, så ville det vært for dumt om det ikke ble noe som helst når vi feirer jubileum, sier Nordahl.

Ingen jentelag

Nordahl har mange hjelpere i kulissene, men hun og Marit Krogstad arrangerer turneringen for første gang.

– Sett i ettertid er det mye vi kunne gjort annerledes, blant annet å annonsere turneringen bedre, sier Nordahl.

Likevel er det en sak som heller ikke er spesielt hyggelig. Jenterekruttering er i fremdrift både i i dretter som håndball og basketball, men romjulsturneringen i Skarphallen foregikk uten noen jentelag.

– Jeg brenner for damefotballen i Tromsø, og jeg synes det er trist at det ikke er noen rene jentelag i turneringen. Det var noen Skarp-jenter som prøvde å få lag med, men det var ingen som ville, sier Nordahl.

– Til neste år er det helt klart et mål å få jentelag med, konstaterer Nordahl.

Perlemål

Selv om ikke jentene deltok, så hadde guttene en alle tiders turnering likevel. Skarp G00 tok imot TIL G99/00 til dyst. I det som ble en jevnspilt affære, så var det TIL-guttene som til slutt trakk det lengste strået.

– Selv om det er en koseturnering, så var det veldig deilig å stikke av med seieren. Det tok litt tid før man fikk målet, men det var nok litt julenerver som spilte inn, smiler TIL G99/00-trener Per Angermo.

Førstemålet kom midtveis i kampen, og for en perlescoring det var. Henrik Åsali mottok ballen 10 meter fra målet, og banket ballen i krysset med høyreslegga. Senere i kampen fastsatte Fridtjof Mortensen resultatet til 2–0.

– Det var godt å se ballen gå i mål, og viktig å komme i gang med seier, sier målscorer Åsali.

TIL-laget består av særdeles mange spennende fotballtalenter, og de kjenner presset for å ta seieren hjem i turneringa.

– Vi er helt klart favoritter, og hver kamp er like viktig. Selv om dette bare for gøy, så må dette vinnes, sier Åsali.

TIL: Øverst fra venstre: Runar Johansen, Ola Angermo, Henrik Åsali, Mikael Lange, Brage Pedersen, Erlend Jacobsen, Eskild Dahl, Per Angermo, Endre Nash. Nederst fra venstre: Adrian Sundbukt, Sigurd Grønli, Vegard Arnesen, Fridtjof Mortensen, Sigve Lohne, August Skogly, Said Haseni
TUIL: Øverst fra venstre: Sinan Marie, Gustav Severinsen, Gabriel Fjellvang, Snoore Dragseth, Andreas Dalan, Tobias Larsson, Johan Martin Arntsen. Nederst fra venstre: Mathias Warvik, Sebastian Ottesen, August Mikkelsen, Jakob Vollstad, Marius Tollefsen