I juni inngikk Tromsø KrF en samarbeidsavtale med H, FrP og V. Vi har valgt disse samarbeidspartiene fordi vi ønsker større innflytelse på utviklingen i Tromsø, ved å være en stemme for et større sosialt ansvar og større anerkjennelse av frivillig arbeid. I samarbeidsavtalen har vi blitt enig om å utvikle Tromsø til en bedre kommune på bakgrunn av verdier vi har felles; Frivillighet, mangfold, sosialt ansvar og enkeltmenneskets frihet.

Frivillighet. KrF skal arbeide for at frivillige og ideelle aktører får forutsigbare betingelser for å gjøre noen av de oppgavene kommunen er lovpålagt å gjøre. Dette fordi frivillige har et engasjement og en kompetanse vi ikke makter å gjøre bedre i kommunens regi. Det er ildsjelenes pågangsmot som holder idrettslag, speider, kor, musikkorps og alle andre fritidsaktiviteter for barn og unge, gående. Vi vil fortsette å øke støtten til frivillige, slik at dette viktige arbeidet fortsetter.

Mangfold. Tromsø er allerede en by med stort mangfold. Vi har innbyggere fra 145 land, vi har mange ulike kultur aktører, lag og foreninger. Det vi vil kjempe for er at det skal blir et større mangfold. Vi vil ha festivaler som tilrettelegger for tenåringer og ikke bare voksne. Vi vil se flere barn og unge med annen opprinnelse enn norsk delta i Tromsøs idretts- og kulturliv, og vi vil se det spire frem av enda flere unike Tromsø-bedrifter.

Sosialt ansvar. For KrF handler sosialt ansvar om å hjelpe og bistå de som trenger det mest. Det betyr at vi vil gi en tettere oppfølging for de som er ferdig med rusbehandling og hjelpe dem til å leve aktive liv med jobb eller skole, der hver enkelt kan få bidra inn i sitt nabolag og samfunnet ellers. Da er ordningen «Leie før eie» viktig slik at det blir mulig for flere å oppfylle drømmen om å eie sitt eget hjem. Vi vil  også innføre Fritidskort slik at alle barn og unge vil kunne delta på en fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes økonomi.

Enkeltmenneskets frihet. Vi tror at den enkelt er best i stand til å gjøre gode valg for eget liv. Vi vil legge til rette for at foreldre kan gjøre gode valg for sine barn, ved å ha ulike typer barnehager og at foreldrenes medvirkning i skolen skal bli sterkere. Innbyggere med behov for rusbehandling eller rehabilitering skal få mulighet til å delta i å velge hvilken behandlingsformen de mener vil gi de best hjelp.

KrF er opptatt av at Tromsø skal være en varm by som gir enkeltmennesker mulighet til å ta valg for eget liv, og som støtter de som har større utfordringer enn de fleste. Om du er enig med oss i dette, stemmer du KrF den 14. september, slik at vi sammen kan arbeide for at Tromsø skal bli; Byen med plass til alle!