Da vant nemlig søskenparet Johannes og Ingeborg Andberg Stenersen hvert sitt gull på fellestarten under NNM i langrenn i Alta.

– At jeg skulle ta gull på fredag var overraskende. At det skulle skje på lørdag var overraskende igjen, sier Johannes Andberg Stenersen.

Han var i en egen klasse på guttenes 7,5 kilometer og vant med 27 sekunder. Lillesøster det lengste strået i spurtoppgjør mot Tromsø Skiklubbs Tone Lise Pedersen.

– Det var veldig gøy, men jeg hadde litt forhåpninger siden jeg visste at jeg kunne være sterkere enn Tone Lise i klassisk, sier Ingeborg.

Se full oversikt: 11 medaljer til Tromsø-løpere

God hjelp

Hun forteller at hun har fått mye hjelp og tips fra storebror til å utvikle seg som skiløper. Søsknene trener omtrent daglig i skisesongen.

– Jeg bruker å få lov til å få trene sammen til han. Det er veldig gøy fordi han er veldig god, sier 13-åringen.

– Vi har terpet teknikk sammen. At hun tar gullet var stort for meg også. Hun var ganske nervøs i morges før hun dro til stadion, forteller en stolt storebror.

Mens Ingeborg deltar i sitt første NNM, er det også første gang at Johannes Andberg Stenersen plukker medaljer i mesterskapet.

– At første og andre medalje skulle bli gull er veldig god timing. Det er målet jeg har tenkt på når jeg har gått på rulleski og jogget om sommeren, forteller han.

Store ambisjoner

Søskenparet deler ikke bare samme etternavn og tittelen som nordnorsk mester i langrenn.

Begge drømmer om å nå verdenstoppen i idretten.

– Jeg vil hevde meg i norgestoppen og verdenstoppen på seniornivå. Det er målet man jobber mot hver gang man er ute og trener, sier Johannes Andberg Stenersen.

Ingeborg sier rett og slett:

– Jeg har lyst til å bli verdens beste skiløper.

Hanna Kristine Kroken gjorde jubeldagen for Kvaløysletta Skilag i Alta komplett da hun vant lørdagens fellesstart i J17-klassen