Det er Mellomvegen 33 AS som står bak boligplanene. Den tidligere kommunale tomta ble tildelt det heleide kommunale selskapet Arnestedet Eiendom AS for litt over ett år siden. Eiendommen Mellomveien 33 ble fisjonert ut i et eget selskap, og eies nå 50 prosent av Arnestedet Eiendom og 50 prosent av Frabene AS.

Skal rives

– Vi skal samarbeide med Frabene om å sette opp et bygg. Tomta er ferdig regulert, sier daglig leder Even Liahjell i Arnestedet Eiendom AS styreleder i Mellomvegen 33 AS

Planene går ut på å legge til rette for inntil 40 leiligheter, med 2- og 3-roms i plan to til fire, og 3–4 roms leiligheter i femte etasje, og parkeringskjeller under bakken.

Rockefabrikken har leiekontrakt i bygget ut året, da de skal over i de nye lokalene til Tvibit i den gamle brannstasjonen. Når de er ute skal Mellomveien 33 rives for å gjøre plass til blokkbebyggelse i fire etasjer mot Mellomveien, og en tilbaketrukket femte etasje mot Jonas Lies gate.

Dispensasjon

– Det blir ikke byggestart før neste år, sier daglig leder Roger Fagerheim i Mellomvegen AS og Frabene AS.

Tiltakshaver har bedt om en forhåndskonferanse med kommunen for å avklare rammebetingelsene for boligprosjektet. Forhold som blant annet må avklares er dispensasjon fra gesimshøyde, tomteutnyttelse, parkeringsdekning, innkjørsel til garasjeanlegg og opparbeiding av grøntanlegg og adkomst til boligblokk.