Når Bjørgs teater setter opp et stykke, skal det være litt spesielt. Gruppa har premiere denne fredagen, og har vært i hektisk øving hele uka.

Yngvild Andreassen og Hanne Kvaal er instruktører for 6 ungdommer. Bjørgs teater startet som en ren jentegruppe for 4 år siden, men har nå adoptert Greg McNab som den første gutten, og ser frem til å få flere gutter med i gruppa. Stykket de setter opp er boken Bazar av Tor Åge Bringsværd.

Hva handler stykket om?

Runa: Lester kommer hjem fra kino og leiligheten hans er forsvunnet. Han finner den senere i parken, men så blir den borte igjen. Lester drar ut i verden og møter mange rare folk, blant annet den gale professoren Polli Volli og hans hjelperobot Bjørg. Alle hus blir levende, og arver egenskapen til de som har bodd der. For eksempel går Lester tur med hundehuset sitt.

Yngvild: Vi reiser ganske mye i tid i dette stykket, og befinner oss en del i andre dimensjoner. Det er spennende å se hvordan man klarer å få det til å føles logisk og naturlig, selv om man også merker at det er noe spesielt.

Hvorfor valgte dere denne boka?

Yngvild: Bazar har alltid vært en av mine yndlingsbøker, første kapittel er jo laget for å spilles, så da vi trengte et stykke i år, foreslo jeg den. De andre sa seg enige, men de visste ikke hva de sa ja til. Boka er ganske bisarr og skrullete, men har mange dype temaer under overflaten, og mange problemstillinger som fortsatt er aktuelle, som for eksempel befolkningseksplosjon. Og denne boka ble skrevet i 1971!

-Det er også en utfordring å jobbe med dette, og det skal være litt vanskelig å lage teater. Man skal være nødt til å jobbe hardt med det, og så får man til etter hvert.

Hva synes aktørene om å spille teater?

Greg: Jeg er eneste gutt, men det går fint, jeg har alltid hatt lettere for å arbeide med jenter enn med gutter, så det har gått bra.

Runa: Det har vært veldig morsomt å jobbe med, det er morsomt å ha noe å jobbe mot, og å kunne se at det blir noe. Man kan gi folk et inntrykk.Greg: Man får prøvd noe nytt, man får utfordre seg selv.

Sunniva: Man får gjort noe man ikke vanligvis gjør i hverdagen, jeg får vært barnslig uten å bli sett rart på.

Alle er enige om at målet er å lage noe publikum husker, så teateret blir mer enn bare underholdning. De ønsker alle ungdommer og voksne velkommen til premieren, og minner på at det ikke er et stykke for barn.