Politiets operasjonsleder Eirik Kileng opplyser at det var mellom 30 og 50 passasjerer om bord i bussen.

– Bussen står slik at vinduene ikke lar seg åpne, så passasjerene evakueres nå gjennom nødutgangen via bakruta, sier Kileng.

Ifølge operasjonslederen er det ikke snakk om en rutebuss, men en leiebuss.

– Ingen skal være skadet, men det er trafikale problemer på stedet, sier Kileng.

Nødetatene er på vei til ulykkesstedet, som er langs fylkesvei 864 ved Storslettveien.

Tipsere og bilder fra stedet bekrefter at bussen har veltet over på siden.

Klokken 11.00 melder politiet at alle er ute av bussen, og bekrefter at ingen er skadet. Vegtrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet forbi ulykkesstedet.

VENTER PÅ BERGING: Her ligger bussen rundt 40 minutter etter uhellet, hvor folk ble evakuert ut av bakvinduet. Da var alle passasjerer fraktet videre. Foto: Thale Tøllefsen

iTromsø har vært i kontakt med sjåføren, som ikke vil la seg intervjue.

Operasjonsleder forklarer hendelsen med at en bil i motsatt kjørefelt lå langt inn mot midten av veibanen, og at sjåføren derfor la bussen på veiskulderen, før den så gikk i grøfta.

– Vi har snakket med både sjåføren og passasjerer, som har samme forklaring. Bussen hadde lav hastighet, så kom det en bil i møte som lå mot midten av veien. Det var mye snø på veiene, glatt og dårlig sikt, så idet sjåføren prøvde å trekke til siden av veibanen, havnet et hjul utenfor kanten. Både bilen som kom i møte, mye snø og dårlig sikt er en del av vurderingen til politiet om å ikke gjøre noe videre i saken, sier Kileng.

STENGTE DØRER: Passasjerer måtte evakueres ut av nødutgangen bak. Foto: iTromsø-tipser