Det opplyser Studentparlamentet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

«Komiteen peker på at det i forkant av et studentvalg skal gjennomføres et tilfredsstillende informasjonsarbeid, og at dette ikke er tilstrekkelig godt gjennomført i forbindelse med årets valg», heter det i pressemeldingen.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at den nest største valglista, Sosialdemokratisk liste (Sosdem), ikke lå an til å få delta i valget etter de hadde tolket fristen for å levere valgliste feil.

Ifølge reglementet som dette valget skulle reguleres etter, måtte listene med dem som stiller til valg være innlevert «innen to uker før første valgdag»

– Ikke demokratisk å trekke seg

Den største valglista, Moderat liste, stemte imot å la Sosdem delta selv om de var for sent ute med å levere listene. De to andre valglistene, Grå liste og Venstrealliansen (VA) stemte for å la Sosdem delta likevel.

Torsdag kveld ble det også kjent at i den fastlåste situasjonen valgte også Grå liste og VA å trekke seg fra valget, slik at kun Moderat liste sto igjen.

Leder for Studentparlamentet og Arbeidsutvalget ved UiT, Victor Zimmer, mener listene ikke skulle trukket seg fra valget. Foto: Ronald Johansen

Leder for Studentparlamentet og Arbeidsutvalget, Victor Zimmer (Moderat liste), sier til iTromsø at han mener det er uheldig at de to andre listene valgte å trekke seg.

– Jeg skulle helst sett at listene ikke valgte å trekke seg, det er ikke en demokratisk måte å gjøre det på. Men så sto vi i en situasjon hvor det bare var én liste igjen på valg.

Han opplyser om at bakgrunnen for at valget utsettes, er at informasjonsarbeidet rundt valget ikke var tilstrekkelig gjennomført.

Vetle Solodden Lier i Sosdem sier han er fornøyd med at valget utsettes. Foto: Ronald Johansen

Fornøyd med utfallet.

Vetle Solodden Lier i Sosdem sier til iTromsø at lista er glad for utfallet.

– Vi er glade for at kontroll- og organisasjonskomitéen har snudd i saken, og vi mener også det viser at vi hadde rett. Dette er en seier for UiT-studentene, og en seier for vår liste.

Han fortsetter:

– Samtidig er det påfallende at man snur nå. Vi har vært imot dette helt fra starten, og så snur man kun når det har blitt en mediesak på det, sier Lier.

Lier forsikrer også om at Sosdem vil stille med liste til det utsatte valget.

Twitter-hint

Siden iTromsø først omtalte saken, har arbeidet pågått for å finne en løsning. Også UiT-rektor Dag Rune Olsen kom på banen torsdag ettermiddag, med en kryptisk beskjed om at man hadde kommet fram til en løsning.

Studentparlamentet har sitt neste møte 31. mars. Da vil organet informere om en ny valgdato og prosessen videre.

I pressemeldingen kommer det også fram at frist for levering av lister skal opplyses tydelig på Studentparlamentets nettsider.