Lørdag ettermiddag var Gøte Jensen på tur fra Nordkjosbotn og hjem til Lakselvbukt. Han hadde tilhenger på pickupen. Han er vant til at fylkesveien holder dårlig kvalitet, men la merke til at et strekk ved Lakselvdal skytterlag var spesielt gjørmete og bløtt. Derfor stoppet han bilen midt i veibanen for å ta et bilde.

– Midten av veien var verst. Plutselig datt hele fremsiden av bilen ned. Det var som å kjøre i en vanndam. Det sto gjørme helt opp til hjulmutrene, sier Jensen til iTromsø.

Han filmet hvordan bilen ble stående midt i veien.

Han sier han at veibanen på fylkesvei 7898 rørte på seg.

– Det var som en suppe, hele veien rørte på seg. Det er helt sinnssykt hvor dårlig veien er. Det er et strekke på omtrent 200 meter der asfalten har gått i oppløsning, sier han.

DÅRLIG VEI: Flere av de fastboende i Lakselvbukt har sett seg lei på veistandarden på fylkesveien. Foto: Jeanette Guttormsen

– Livsfarlig å kjøre på fartsgrensa

Han sier at han kjenner til at folk har slått hull i bunnpanna på veien. Selv om han har en bil som er skodd for røffe forhold, kjører han alltid under fartsgrensa på strekket.

– Hadde jeg kommet i fart, kunne jeg ødelagt både bilen, og kanskje hadde jeg havnet i grøfta med tilhenger. Det er livsfarlig å kjøre på fartsgrensa. Det er farlig for dem som ikke kjenner veien her. Det er helt jævlig, sier han og sier tiden er overmoden for å ordne fylkesveien.

– Vi som bor i Lakselvbukter vant til at veien er såpass dårlig, men det må være grenser.

– Hvor lenge har dere prøvd å få forbedret veien?

– Det er har vært ønsket lenge. Og det kommer vi til å fortsette med.

– Veien burde vært stengt

Lederen i utviklingslaget, Jeanette Guttormsen sier de klager på veien hvert år, uten at det skjer noe.

– Veien over Lakselvdalen burde vært stengt. Har du en mindre bil enn pickupen til Gøte, kjører du ikke der. Akkurat der han satte seg fast, er det en bakketopp, og litt farlige svinger. Samtidig er fartsgrensen på 80 kilometer i timen, sier Guttormsen.

Hun sier sykkelrittene Arctic Race og Tour de Laks har blitt avlyst i tur og orden, på grunn av veistandarden.

– Når det ikke er trygt for syklistene å ferdes der, hva med oss som er avhengig av bil, undrer hun.

Byttet jobb

Lederen i utviklingslaget opplever de får lite vei igjen for pengene de betaler i skatt. Samtidig gruer hun seg til bompengene blir innført i høst.

– Skal vi til Tromsø, går det en buss om dagen herfra. Kommunen legger ikke opp til innfartsparkering. Vi er derfor avhengig av bil for å komme oss til Tromsø. Vi må betale, men prioriteres ikke, sier hun.

Dette har hun nå tatt konsekvensen av.

– Jeg har byttet jobb for å slippe å kjøre inn til byen. Da får jeg kortere pendlervei, og slipper bompenger, sier hun.