Kronprins Haakons og kronprinsesse Mette-Marit datter, prinsesse Ingrid Alexandra, ble født på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004. Hun er nummer to i arverekken til tronen, etter sin far.

Prinsessen feirer trolig sin 20-årsdag i nord, ettersom hun nå er i gang med førstegangstjenesten i Skjold leir i Indre Troms.

Noen timer ut i 20-årsdagen delte kongehuset en video, hvor man får se prinsessen sette sammen et våpen, marsjere og stå oppstilt – akkompagnert av Katy Perrys kampsang «Roar».

Hun ankom leiren forrige uke, og i løpet av de kommende ukene vil hun gjennomføre rekruttskolen, hvor hun får grunnleggende militær opplæring.

– Vi pleier å markere bursdager med at vi alle sammen synger bursdagssang, og så må den som har bursdag ta pushups til bursdagssangen, sier soldat Frida Berge-Urgård i Skjold leir i Troms til NTB.

Hun tror prinsessen kan vente seg samme bursdagsfeiring.

– Det vil jeg regne med, sier hun.

Med pressen til stede deltok prinsessen onsdag i en leksjon hvor hun lærte om de i ulike delene på et våpen, og hvordan demontere og sette det sammen.

Hun stilte også opp på foto sammen med sine medsoldater og ledelsen i leiren.

Ta VGs quiz om prinsesse Ingrid Alexandra:

Prinsessen beskrives på kongehusets nettsider som som en aktiv jente som liker sport og friluftsliv. Hun deler gleden over ski- og vannsport med resten av familien.

Øverst på bucketlisten er å hoppe i fallskjerm, sa prinsesse Ingrid Alexandra da hun fylte 18 år.

Sommeren 2022 kastet prinsessen seg ut fra 20.000 fots – tilsvarende 6000 meter – sammen med soldater fra Forsvarets spesialkommando (FSK) på Rena.

Prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon på tur i sommer. Foto: Jan Langhaug / NTB