– Det er veldig vanskelig. Jeg føler at livet mitt er ødelagt. Han hevder at jeg og sønnen min er mordere for hele verden, sier Nataliia Skoghøy under en pressekonferanse onsdag.

Det var i slutten av 2022 at daværende høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy offentlig beskyldte kona Nataliia Skoghøy for å ha forsøkt å forgifte ham.

– Han ødela livet mitt, og det er vanskelig. Jeg finner ikke jobb eller noen ting fordi folk ser på meg som en morder.

Nataliia Skoghøy i mars i fjor etter å ha varslet et erstatningskrav mot sin tidligere ektemann Jens Edvin Skoghøy. Foto: Tore Kristiansen / VG

Nataliia Skoghøy snakket ut i VG om påstandene fra ektemannen.

– Jeg har ikke forsøkt å forgifte mannen min, sa hun.

Hennes sønn Ruslan Bobukh er medsaksøker.

Sammen med deres advokat har de lagt ned påstand om 2 millioner kroner i erstatning til Natalia Skoghøy og 500.000 til sønnen.

– Vi mener denne saken er såpass alvorlig at det burde gis et rekordhøyt oppreisingsnivå, sier Nataliia Skoghøys advokat Linnéa Tereza Karlberg under pressekonferansen.

– Hun ble uthengt i alle landsdekkende medier uten bevis. Det er en helt ekstraordinær sak som har et helt ekstraordinært slagfelt, sier advokat Karlberg.

Karlberg mener hennes klient er blitt anklaget for drapsforsøk.

– Det kreves oppreisningserstatning for injurier fremsatt av Jens Edvin Skoghøy i så å si alle landets medier, beskyldning om at hans ekskone skal ha forsøkt å drepe ham ved bruk av gift.

HEVDER SEG FORGIFTET: Jens Edvin Skoghøy da VG møtte ham på hytta i fjor sommer. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

VG har vært i kontakt med Skoghøy, som ikke ønsker å kommentere saken.

Politiet har etterforsket forgiftningspåstandene. I januar i fjor ble saken henlagt på bevisets stilling.

– Det forelå heller ikke skjellig grunn til mistanke i saken, så vi kunne heller ikke undersøke mobiler og pc-er etter søkehistorikk, uttalte politiinspektør Per Thomas Omholt da.

Nataliia Skoghøy og advokaten krevde først oppreising gjennom en forliksklage. Forliksrådet vurderte imidlertid at saken ikke var egnet for dem og innstilte saken.

– Så nå har vi gått videre og tatt neste steg, og fremlagt nye bevis, sier advokat Karlberg.

De to har også tidligere møttes i retten – i en skiftesak. Der besluttet Oslo tingrett at Nataliia Skoghøy ikke får ekteskapsbidrag.