Det har vært en mild og vindfull uke med både regn og sludd i Tromsø. Fredag blir det lysere – bokstavelig talt – når et lite snølag endelig legger seg på bakken igjen, ifølge Vervarslinga for Nord-Norge.

– Det ser ut til å bli vestavind og snøbyger lille julaften. Det blir brukbart med snø og hvis vi er heldig er det nok til at det kan legge seg – om ikke på veiene, men ellers på bakken, sier meteorologikonsulent Håvard Larsen.

Hvit jul

– Det har vært mildt den siste tiden, men det blir kjøligere utover fredagen og snøbygene vil gå i perioder. I lavlandet blir det mellom null og to varmegrader, mens det blir minusgrader litt lenger opp i høyden, sier Larsen.

– Det blir også bra med vind det meste av fredagen. Slik at man vil merke det godt, men uten at det blir så voldsomt, legger han til.

Julaften ser ut til å starte med en og annen snøbyge, men så blir det oppholdsvær som vil vare utover dagen, ifølge meteorologikonsulenten.

– Det kan komme litt vind, men det roer seg utover dagen. Det som kommer av nedbør først på dagen vil komme som snø.

– Det er gode sjanser for at det blir hvitt til julaften. Vi får i hvert fall håpe det. Det hadde gjort seg å få det litt lysere nå, legger han til.

Opphold og snøbyger

1. juledag starter slik som julaften slutter, med opphold og rolig vær, skal vi tro Vervarslinga.

– Så blir det litt mer vind utover dagen, og muligheter for litt nedbør i form av snø siste del av dagen. Temperaturene vil fortsatt ligge på minussiden, sier Larsen.

Søndag må tromsøværingene også regne med frisk bris utpå dagen, men ikke noe av betydning, ifølge meteorologikonsulenten.

Kan bli vindfullt

Hva gjelder resten av romjulen ser prognosene fremdeles noe usikre ut.

– Det kommer opp et kraftig lavtrykk som vil gi mye vind langs kysten 2. juledag, men per nå ser det ut til å berøre lenger sør i landet. Det er fremdeles usikkert hvor det vil treffe. Vi vil nok kunne merke det her også fra 2. og 3. juledag, men vi må se hvordan det blir når vi nærmer oss de dagene, sier Larsen.