Det er en kjent sak at Bastard Bar alltid har hatt en åpen dør til det spirende musikklivet i Tromsø. Hver tirsdag kan hvem som helst komme å jamme med husbandet, og hvem som helst kan booke inn sin egen konsert i ukedagene, mot at de stiller med backline og betaler en tekniker for lydarbeid.

Nå slår uteplassen derimot enda mer på stortromma når det kommer neste generasjons musikere i byen.

Givende

For hver torsdag fremover vil nemlig nyoppstartede band og unge musikere få sin egen konsert, uten å betale en eneste krone.

– Det er ingenting som beskriver Bastard bedre enn at det er en scene for unge, sjenerte og håpefulle musikere enn at de debuterer på scenen her. For oss er det ingenting som er større enn å se dem lykkes senere, sier Lori Ledger, som er fungerende daglig leder for plassen.

Hun nevner band som Jadudah, The Modern Times, Bitches Brew, Ondt Blod og Across the Bows som band som har debutert på Bastard-scenen.

Gratis konsert

Tidligere måtte man nemlig ut med 1.500 kr for å leie inn lydmann til sin konsert, men nå blir det altså gratis for nye band, som får bestemme inngangsprisen selv, hvor alt går til selve bandet.

– Vi vet at Tvibit allerede gjør dette konseptet, men her gir vi bandene sjansen til å tjene penger, sier Ledger om konseptet som har fått navnet «New Generation Thursday».

Det er heller ingen kriterier om at bandmedlemmene må være fylt 18 år, men publikum må derimot ha passert aldersgrensen på uteplassen.

– Vi oppfordrer alle band i alle sjangrer til å stille. Både hiphop, minimalistiske jazzband og soloprosjekter.

Lærer opp

Tidligere har Bastard Bar blitt kåret til Byens beste bar av iTromsø og ikke minst fått mye støtte fra kommunen, fylkeskommunen og andre i næringslivet som en takk for arbeidet de gjør mot unge band i byen.

– Det vi tjener på dette er at vi skal lære opp to nye lydteknikere på stedet. I tillegg er Bastard eid og drevet av folk som virkelig har lidenskap for undergrunnsscenen i byen, sier Ledger.