Kultur

Karlsøyfestivalen

En liten kjøretur og fergetur utenfor Tromsø kan du få med deg lørdagens program, som er siste dag av Karlsøyfestivalen. Her er det konserter med Joddski og The Late Great, som begge har fått gode anmeldelser i iTromsø det siste halvåret.

Slaget på Tromsø havn

Gateteater på Stortorget både lørdag og søndag fra klokken 11.00. «Tidlig en søndag morgen i 1812 fant et avgjørende slag sted i Tromsø, som varte i et dramatisk og tettpakket kvarter. Engelske og dansk-norske soldater kjempet med muskedundere, kanoner og sabler om bord på seks seilbåter.» Se mer informasjon på iTromsøs Det skjer-sider.

Kino

Fokus kino har flere premierer denne helgen. Fredag 8. juli er det norsk premiere på filmen «Flukten», som hanket inn en sekser i iTromsø. Det er også premiere på «Don't Tell Me the Boy Was Mad».

Hold deg oppdatert! Sjekk ut iTromsøs Det skjer-sider!

Utforsk nordbyen

Nordbyen har fått nytt liv. Kunstnere ved Kurant har et prosjekt kalt «Kurant Nabolag» for å dra folk til nordsiden av sentrum. Det er flere kafeer og restauranter i området man kan besøke på en oppdagelsesferd i egen hjemby.

Lytt deg klar til Bukta

Buktafestivalen er rett rundt hjørnet, og her er en spilleliste med Bukta-artistene du kan høre deg opp på for å gjøre deg klar for øl, saltvann og rock'n'roll.

Gå på fjelltur

Fløya, Kjølen, Rødtinden og Tromsdalstinden er alle fjell med forskjellige høyder og vanskelighetsgrader som ligger en kort busstur eller sykkeltur unna byen.

Sport

TIL-Haugesund

Lørdag klokken 18.00 er det fotballfest igjen på Alfheim når Tromsø IL tar imot Haugesund til kamp i eliteserien. Dette er Gutans første hjemmekamp etter EM-pausen, og begge lagene startet med seier sist helg. TIL slo som kjent Lillestrøm 4–2 på Åråsen etter en fantastisk forestilling, mens Haugesund vant 2–1 over fortapte Start. Før kampen er TIL nummer 11 på tabellen med 16 poeng, mens Haugesund er på 5. plass med ti poeng mer.

Senja-TUIL

Er du mer glad i Tromsdalen, 2.-divisjon og Senja enn TIL, er Islandsbotn stedet å dra. Der er det heftig lokaloppgjør på programmet når Senja tar imot TUIL lørdag klokken 16.00 i en fotballkamp med en haug av interessante dueller. Det er Eirik Bertheussen mot gamle lagkamerater, det er Simon mot Sondre Laugsand og mange kamerater som møter hverandre til kamp.

EM-finalen i Tromsø

Helgens største fotballkamp spilles på Stade de France i Frankrike når vertsnasjonen spiller mot Portugal i EM-finalen. Å få billetter dit er nok i overkant vanskelig, men det er meget mulig å se kampen sammen med andre fotballfrelste på byens utesteder. The Edge, Bastard, Blårock og O’Learys er blant stedene du kan få med deg EM-finalen, som spilles søndag klokken 21.00.

NM i sjakk

Lørdag braker det løs for sjakk-NM når noen av Norges beste sjakkspillere møtes i Tromsø. Mesterskapet vil vare fra lørdag 9. juli til lørdag 16. juli, og foregår i Tromstunhallen.