Eneboligen i Doktordalen er allerede solgt. I månedsskiftet skal ekteparet være ute. Samtidig blir nybåten deres nye hjem – med fortøyningsplass i indre havn. Da får de en luksus som få huseiere har og 95 kvadratmeter til rådighet.

SE BILDESERIE FRA LUKSUSBÅTEN HER!

Et røverkjøp

I fjor vår kom Roar Lorentsen hjem med sin 50 fot store båt som umiddelbart ble satt inn i nordlys- og hvalcharter. Etter god drift i over ett år, ble han vekket midt på natten mot slutten av september. Da ringte politiet og fortalte at båten sto i brann.

– Etter tiår til sjøs anså jeg båten for totalvrak. Derfor kastet vi øynene på «Millenium» – en yacht som lenge hadde vært til salgs. Etter å ha prutet prisen ned fra 5,6 til 4 millioner kroner, var hun min. Vi snakker om et røverkjøp, sier 52-åringen.

Starter umiddelbart

Siden brannen i høst, har Roar Lorentsen operert med en innleid båt. Nå regner han med å ha «Millenium» i charter allerede denne uken.

– Inni mellom skal vi få om bord noen personlige eiendeler slik at det er litt hjemmekoselig når vi flytter, sier Hege Lorentsen.

Hun har vært med på turen nordover fra Volden i Asker – en strekning på 1.300 nautiske mil.

Jul om bord

– Derfor blir det jul om bord. For meg blir det litt spesielt. Men for Roar – som blant annet var 17 år på redningsskøyte – vekker det gamle minner. Han har spist mange ribbemiddager til sjøs, konstaterer båtfruen.

Med kjøpet av «Millenium» og salget av huset, skal Roar Lorentsen utvide driften til også å omfatte fritidsboligen på Tennskjær.

Som skapt for nordlys

– Vi legger opp til et nordlyscharter over tre dager hvor overnattingen skjer om bord og på land. Omgivelsene er som skapt for å oppleve himmelfenomenet i all sin prakt.

Luksusyachten gjør at Lorentsen øker kapasiteten betraktelig når han starter opp. Samtidig er han spent på hvordan det blir å bo på jobb.

Pen fortjeneste

– Selv om vi går om bord, garanterer jeg ikke at det blir for godt. Derfor setter vi av fortjenesten fra hussalget slik at vi – om nødvendig – kan kjøpe oss et krypinn på land.

iTromsø var med ekteparet på siste etappe fra Finnsnes til Tromsø tirsdag formiddag. Underveis ble «Millenium» tatt igjen av hurtigbåten «Kvitfjell». Det resulterte i at Lorentsen ga full gass og dro ifra. På den måten hilste han til gamle kolleger om bord ...

TIL-henger

52-åringen er klar over at han lokalt stiller med den feiteste «doningen» innen charter. Men når han ikke er om bord, er det fotball, fanklubben Isberget og «Gutan» som står hans hjerte nærmest:

– På vei nordover har jeg tenkt tanken på å invitere hele TIL på en tur. Det fortjener de etter at plassen ble berget sist helg. I tillegg til hval og nordlys, er laget et av våre beste varemerker. Derfor vil jeg gi noe tilbake, sier Roar Lorentsen.