Ruth Norstrøm i Norsk eiendom og utvikling AS planlegger å bygge seks nye blokker på Tomasjordnes.

Det har siden de siste blokkene ble bygget på Tomasjordneset i 2006 vært planlagt utbygging av flere.

Norstrøm er daglig leder i Norsk eiendom og utvikling AS, og har vært med på byggeprosjektet, som hun han kalt «Nesset: byens vakreste», siden oppstarten. Hun er svært fornøyd med planene som foreligger.

– Vi vil bygge blokkene nesten helt i vannkanten, og har planlagt mange muligheter for å kunne utnytte stranda og havet på best mulig måte, blant annet gjennom utformingen av blokkene, sier Norstrøm.

Over tre byggetrinn skal seks blokker med totalt 112 leiligheter bygges. De første 16 enhetene blir lagt ut for salg mandag, og fire av dem er allerede reservert.

Mange fasiliteter

Blokkene skal utformes slik at strandområdene blir tilpasset inn i blokkenes utendørsområde. Norstrøm har også planlagt naust med kanoer som skal være tilgjengelig for beboerne, gjesteleiligheter, treningsrom, multiparkering og en stor takterrasse.

— Jeg og arkitekten har forsøkt å tilpasse leilighetene til et aktivt liv. Med denne beliggenheten er det viktig å kunne tilrettelegge for å bruke havet, sier Norstrøm.

– Jeg har tatt med meg de tilbakemeldingene jeg har fått gjennom mine 15 år med erfaring fra boligprosjekter. Derfor tror jeg disse boligene kan være passende for de fleste, og at de er praktisk utformet.

Ingen luksusleiligheter

Til tross for de mange ekstra fasilitetene i blokkene mener ikke Norstrøm leilighetene er særlig luksuriøse.

– Det blir leiligheter i mange forskjellige prisklasser og størrelser fra 56 til 154 kvadratmeter, så det er ikke forbeholdt byens rikeste. Det vi har gjort for å få på plass de ekstra fasilitetene, er å utnytte alt arealet på best mulig måte, i stedet for å bare la det være der.

De første leilighetene planlegges å være klare om halvannet år.