Midtgård fikk skriftlig beskjed om søksmålet tidligere i vår. Statoil krever 5 millioner kroner i erstatning for det de hevder er et kontraktsbrudd, skriver Nordlys.

Kravet er rettet mot Isrenna Bensinstasjon AS, men også mot eieren som person.Det vises til aksjeloven paragraf 17.1, og ifølge Nordlys innebærer kravet at Trond Børge Midtgård risikerer personlig konkurs dersom drivstoffgiganten vinner fram.

Kan miste livsverket

- Taper vi kan motparten ta pant i alt vi eier. Det er pensjonen vår det er snakk om, livsverket vår, som vi har bygd opp gjennom 13 år, sier Midtgård til avisen.

Det var etter at Midtgård ga opp drivstoffsalget og gikk over til kioskdrift, at det hele startet. Midtgård ønsket å leie ut deler av eiendommen, og slo til da Bunker Oil var på leit etter tomt. Det ble ikke godt mottatt hos hans tidligere samarbeidspartner, Statoil Fuel and Retail, som altså svarer med søksmål.

Hevder kontraksbrudd

Knut Hilmar Hansen, pressetalsmann i Statoil Fuel and Retail, mener Midtgård har brutt avtalen med dem. I en e-post til Nordlys skriver han at de ønsker saken behandlet i rettsvesenet. Når det gjelder kravet mot Midtgård, mener selskapet han er personlig ansvarlig.

- I sine roller som daglig leder og styreleder har han opptrådt ansvarsbetingende etter aksjelovens bestemmelser, skriver Hansen. Han avviser videre at søksmålet er et signal til andre stasjonsdrivere, og sier tvisten står mellom Isrenna Bensinstasjon og Statoil Fuel and Retail.