– Jeg synes møtet var oppløftende og det ga håp om at vi på sikt kan få flere stabile fosterhjem for hunder, sier leder i Dyrebeskyttelsen her i Tromsø, Therese Simonsen Rye.

7–8 nye fosterhjem

Møtet besto av rundt 13–14 interesserte i tillegg til fire representanter fra styret.

– Med tanke på oppmøtet, håper vi at vi har fått 7–8 nye fosterhjem for hunder, sier Rye.

Lederen opplyser dessuten at Dyrebeskyttelsen ikke har mulighet til å ta imot hunder som de ikke kan finne et fosterhjem til.

– Det er ikke bare å gi bort hunder, selv om det er veldig fint at folk vil ta seg av hunder som trenger et hjem. Vi trenger imidlertid folk som har god peiling når det gjelder hunder som trenger oppdragelse, sier hun.

Får mange henvendelser

Dyrebeskyttelsen får mellom 10 og 20 henvendelser angående hunder som trenger et nytt hjem i løpet av sommeren.

– Det er veldig mange som vil adoptere hos oss, men vi må gjøre det beste for hundene og da må vi finne den rette hunden til det rette hjemmet. Mange hunder trenger kurs i lydighet og da er det best at de havner hos folk som har erfaring med slike kurs og hundeoppdragelse, forklarer Rye.

Hun opplyser videre at det også er snakk om friske hunder som bare er litt ulydige, som rett og slett har fått for lite tur og for lite trening.

– Slik jeg opplevde det, virket de som at de som kom på møtet var veldig seriøse. Alle har eller har hatt hund før, så jeg tror dette blir å gå bra, sier hun.

Ikke mange som må avlives

Det hender at hunder må avlives innrømmer lederen, men påpeker at Dyrebeskyttelsen prøver å hjelpe så mange de kan.

– Noen ganger kan det dessverre hende at hunder må avlives av veterinærer. Vi har derimot ikke kapasitet til å følge opp saker og spørre om hundene måtte avlives, så vi har ikke nøyaktig kunnskap om hvor mange det gjelder, men jeg tror det ordner seg for de fleste, sier Rye.

Dyrebeskyttelsen har også fått henvendelser fra folk som er interessert i å tilby et fosterhjem, men som ikke hadde mulighet til å komme på møtet.