Studentparlamentet ved UIT — Norges arktiske universitet inviterer til folkemøte på Studenthuset Driv kommende fredag. Det er studentboligsituasjonen i Tromsø som står i fokus, og leder i Studentparlamentet, Marianne Haukland, forteller at de håper på dialog imellom de forskjellige aktørene som er invitert til møtet.

Både Øyvind Hilmarsen fra Tromsø kommune, Wenche Jakobsen, prorektor for utdanning ved UIT — Norges arktiske universitet og Hans Petter Kvaal, administrerende direktør ved Norges arktiske studentsamskipnad stiller. Og til paneldebatt stiller Kent Gudmundsen (H), Martin Henriksen (AP), Øyvind Korsberg (FRP), Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

– Vi som jobber med å representere studentpolitikken har fått i oppdrag å fremme denne saken. Vi må få politikerne til å forstå hva vi trenger som studentby, forteller Marianne Haukland.

Ønsker fokus

Med et slikt møte ønsker de ifølge Haukland å prøve å få aktører fra utdanning – og velferdstilbud til å møtes.

– Dette er aktører som vi vil at skal ha et sterkt fokus på denne saken, sier Haukland som mener at dette er en svært viktig sak.

Når hun tiltrådte som leder i Studentparlamentet ved skolestart i august sto det 1.900 studenter i kø for å finne seg bolig.

– Dette viser at Tromsø har blitt mer populært som studiested. Man må følge opp og bygge bedre og flere botilbud for dem som velger å komme dit, sier Haukland.

– Lokal utfordring

Hun håper nå at aktørene vil snakke mer sammen og jobbe med dette.

– Det er en lokal utfordring som må løses på et nasjonalt nivå.

Det vil være politikere fra flere parti representert, og Haukland understreker at det vil ikke være et opposisjonsmøte, men et møte om dialog.

– Mange av disse politikerne har mye makt, og jeg håper på et konstruktivt og godt møte der alle aktørene får møte både hverandre og Tromsøs studenter, sier Marianne Haukland som oppfordrer studenter til å stille opp med spørsmål og krav.