I slutten av februar fikk Larsen oppsigelsen fra Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF). Med kontorplass i Tromsø er Larsen organisasjonsarbeider i forbundets avdeling 9 Nord, og hun er også valgt leder i Handel og Kontors region Nord-Norge, samt nestleder i HK-klubben i Arbeidsmandsforbundet. Det var nettstedet Fri Fagbevegelse, utgitt av LO Media, som omtalte denne saken først.

Retter anklager

Fri Fagbevegelse skriver at NAF retter flere anklager mot Larsen. Blant annet skal hun ikke ha gjort det arbeidet hun skulle, hun skal ha begått tillitsbrudd og hun skal ha gått ut over sine fullmakter. NAF hevder også at Larsen har hatt en rekke ulovlig fravær. Larsen tilbakeviser de fleste påstandene, og viser også til helseproblemer og familiære utfordringer som hun mener arbeidsgiver ikke har tatt hensyn til. Larsens advokat, Hjallis Bakke hevder oppsigelsen er ugyldig.

– Saken er prosedabel. Vi kan tilbakevise hovedtyngden av anklagene. Uansett er de ikke tilstrekkelige til å gå til oppsigelse. Høyesterett sier at terskelen for oppsigelse er høy, sier Bakke til HK-nytt.

Varslet ledelsen

Larsen varslet ledelsen i NAF før jul i fjor om samarbeidsproblemer mellom seg og sine nærmeste overordnede, skriver Fri Fagbevegelse. I en e-post fra NAF til Larsen blir det opplyst om at NAF har tatt det opp med den det gjelder og hørt denne personens versjon, men deretter har ingenting skjedd. Larsens rådgiver fra Handel og kontor hevdet i en protokoll fra et forhandlingsmøte i februar at det fremstår som om NAF prøver å bygge en sak mot Larsen.

Fortsetter inntil videre

I april ble Larsen tilbudt et forlik fra NAF som innebar at hun skulle få to måneders lønn mot å akseptere oppsigelsen. Larsen avviste tilbudet, skriver Fri Fagbevegelse. Kristine Larsen vil fortsette i jobben inntil saken er avgjort. Hjallis Bakke har sendt en stevning til Nord-Troms tingrett, og det går dermed mot rettssak. Til HK-nytt forteller Bakke at han tror han vil vinne fram i retten. '

Bjørn Willadssen, organisasjons- og personalsjef i Norsk Arbeidsmandsforbund ønsker ikke å kommentere saken til iTromsø.

– Dette er en personalsak, sier Willadssen.

Kristine Larsen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, og henviser til advokat Hjallis Bakke. iTromsø har ikke lykkes i å få kontakt med Hjallis Bakke søndag kveld.