Det sier leder i Tromsø Skiklubb Langrenn, Erlend Sundstrøm.

– For oss er det viktigst at vi ikke ender opp i den situasjonen at vi mister vårt anlegg på Templarheimen uten å få et nytt på Grønnåsen. Vi risikerer nemlig å stå på bar bakke, sier han til iTromsø.

– Veldig bekymret

I planene for Tromsøbadet ligger det nemlig an til at dagens skiklubbhus, store deler av langrennsstadion og deler av skiskytterstadion skal brukes til Tromsøbadet eller til den planlagte flerbrukshallen som skal bygges mellom dagens Tromsøhall og Tromsøbadet.

Sundstrøm sier at det per i dag ikke finnes konkrete planer for flytting av skiklubbens virksomhet eller anlegg, og at dette burde ha vært en forutsetning for videre planarbeid med Tromsøbadet.Sundstrøm etterlyser fortgang i behandlingen av reguleringsplanen skiklubben har levert inn for Grønnåsen, men han har ikke fått tilbakemeldinger fra kommunen på når saken blir tatt tak i.

Administrasjonssjef Birgitte Gustavsen i Troms Skikrets sier at skimiljøet er bekymret for at det ennå ikke finnes en ”Plan B” for hvordan skiskytterne og langrennsløperne på Tromsøya skal garanteres anlegg.

– Vi er veldig bekymret for at kretsens to største klubber skal miste sine stadionanlegg i flere år. For oss er det veldig viktig at det kommer en løsning på plass, sier hun til iTromsø.

Ser på løsning

Kontorsjef ved byutviklingsavdelingen, Per Hareide, sier at det har vært ført dialog med skimiljøet og idrettsbevegelsen for å finne løsninger, men at dette ennå ikke er klart.

– I starten av planarbeidet tok vi som utgangspunkt at skianleggene skulle flyttes til Grønnåsen, men der er reguleringsarbeidet ikke ferdig.

– Vi har derfor sett på muligheten å beholde skistadion på Templarheimen. Det vil bety at det blir trangere og at det blir innskrenkninger i dagens anlegg, sier han.