Like før klokken tre kan kommunikasjonssjef for Hurtigruten AS, Stein Lillebo, fortelle at MS Finnmarken har vært uheldig og hatt grnunberøring i løpet av natten.

- Vi har hatt noen dykkere der nede nå, og vi ser at det er merker på roret etter det som trolig er en grunnberøring, sier Lillebo til iTromsø.

Det var i natt, like etter klokken fire, at skipet på gjennomseiling i Finnsnesrenna hadde grunnberøring.

- Det var dårlig sikt, tykk tåke og sterk strøm, men mer enn det kan jeg ikke si om årsaken, sier Lillebo.

Inn på verft

Skipet har nå forlatt havn på Finnsnes og er på vei mot Harstad. Der skal det inn på verft for reparasjon.

- Skader på manøvreringssystemet er alltid alvorlig, men disse skadene er begrensede, så i utgangspunktet tror vi det ikke er de store skadene. Vi er imidlertid nødt til å få opp skipet for å få besiktiget skadene, forteller Lillebo.

Som konsekvens av at skipet tas i dokk, kanselleres alle havner frem til Bergen.

- All sørgående seiling med MS Finnmarken fra Finnsnes til Bergen er med andre ord kansellert. Det er avgang fra Bergen 8. august, så det blir i alle fall frem til da. Dersom vi blir ytterligere forsinket, kan det hende vi tar opp seilingen på den nordgående ruten.

Ombookes

De nærmere 470 gjestene på skipet ombookes når MS Finnmarken ankommer Harstad, enten til andre skip, eller ved at de får en tidligere hjemreise enn de skulle hatt.

- Vi har ingen skip tilgjengelige som kan seile den ruten mens MS Finnmarken er på reparasjon, dessverre. De skipene vi har, har en egen rute å gå. Når vi er tilbake i normal rute, avhenger av skadene vi finner, sier Lillebo.