Det melder kommersiell sjef ved flyplassen, Mona Ringstrand, i en pressemelding fredag.

– Tromsø Lufthavn talte 174 938 passasjerer i årets første måned, noe som tilsvarer en økning på hele 10,2% sammenlignet med i fjor, opplyser Ringstrand.

Ifølge pressemeldingen er det spesielt direkterutene fra utenlandske destinasjoner som bidrar til økningen. Omlag 8.500 passasjerer reiste direkte fra Tromsø til Europa i januar i fjor, mens tallet i år var 11.500. Det utgjør en økning på 34 prosent.

– Vi har fått nye flyruter til Zürich og Frankfurt, økt antall avganger på London og Stockholm samt videreføring av rutene til Gran Canaria og Luleå/Oulo. I tillegg kommer charterfly-programmene til Amsterdam og Wien. Alt dette bidrar til økt passasjertall, sier Ringstrand.

Forrige måned er ifølge Ringstrand den beste måneden siden juni 2016 hva gjelder trafikktall for flyplassen.

– Året har hatt en god start for næringslivet i nord og januar er en spennende måned i Tromsø med både festivaler, hvaler og nordlys som nok trekker mange reisende hit, sier kommersiell sjef ved Tromsø lufthavn.

På innland var det i januar 13.319 flere reisende enn samme måned i fjor. En vekst på 8,9 prosent, fra 150.122 passasjerer i fjor til 163.441 i år.