20081005: Idrettspresident Tove Paule og Idrettsstyret vedtok mandag å trekke søknaden om statsgaranti for OL i Tromsø i 2018. Vedtaket ble fattet med ni mot tre stemmer. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto: Aas, Erlend

SI DIN MENING: Hva syns du om avgjørelsen?Idrettsstyret har landet på at de ikke ønsker et OL i Tromsø i 2018.

- Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse vi har tatt, medga Tove Paule.

Beslutningen ble tatt med ni mot tre stemmer. Én av de som stemte nei var Paule selv.

Paule sier under pressekonferansen at forutsetningene fra vi fikk søknaden i hende til det vi vet i dag, er ikke de samme lenger.

Glemmes ikke

Ja-mannen Geir Knutsen fra Båtsfjord hadde et kompromissforslag som ble satt opp mot Nei-forslaget fra Inge Andersen. Knutsens forslag fikk altså tre stemmer, hvorav Knutsen og nestleder Odd Roar Thorsen hadde to av stemmene.

Paule understrekte at det er et samlet idrettsstyre som står bak, på tross av at tre stemte for at OL-planene skulle fortsette.

Nå er imidlertid toget definitivt gått for Tromsø 2018, ifølge Paule.

- Fra idrettens side er løpet kjørt, ja, sier idrettspresidenten til NRK.

Paule understreket på pressekonferansen at anleggssituasjonen i nord ikke skal glemmes nå.

- Vi er klar over anleggssituasjonen i Nord-Norge, og vi skal se hva vi kan gjøre nå når vi bare har roet oss lite grann, sa Paule.

Sjikane

Hun legger ikke skjul på at perioden fram mot dagens avgjørelse har vært tøff. Hun mener å ha blitt utsatt for sjikane og personangrep.

- Jeg går ikke inn på det nå. Jeg har samlet disse i en folder og kommer til å spare dem til jeg skal skrive bok. Nå er jeg bare lettet over at avgjørelsen er tatt, sier Paule.

Hun kan ikke si noe om når det eventuelt kan bli snakk om en ny søknad.

- Det kommer an på hvem som blir tildelt lekene i 2018. Det betyr mye. Men om det blir aktuelt med en søknad i 2022 blir uansett opp til det nye idrettsstyret som velges i 2011, sier Paule til NRK.