- Det står en 6-7 beltevogner, et tjuetalls skutere, flere hunder og et helikopter her ved fjellstasjonen, sier Harstad Tidendes reporter Rune Robertsen.

Han er ved fjellstasjonen et par mil unna Nikkaluokta.

Dette er basen til letemannskapene som er ute i fjellområdet. 30 personer deltar i søket på bakken. Været begrenser antall folk som kan bli satt inn i søket.

- Det er utrolig vanskelige leteforhold. Det blåser mer og mer, og sikten er svært dårlig, sier Robertsen.

Området det søkes i er fem ganger to kilometer, inkludert Kebnekaises nord- og sydtopp.

Vanskelig å fly

Alle helikoptre sto en stund på bakken, på grunn av været. Klokka 11.18 lettet et norsk Sea King, og 12.22 lettet et svensk helikopter mot søkområdet.

- Helikoptrene må fly svært nært bakken på grunn av dårlig sikt, sier Robertsen.

Et Orion fly returnerte klokka 10.30 til Andenes for å skifte mannskap, og var tilbake etter et par timer. Mens Orion var ute av søkeområdet ble to F16-maskiner satt inn for å fortsette søket.

Et MC-130, som er et amerikansk Herkulesfartøy med gode egenskaper for lavt flyging, ble satt inn like før klokka 12. Norge sender også fire helikoptre av typen Bell 412 for å bidra i søket.

- Helikopterene vil forsøke å rulere på å fly inn i området, for å finne glipper i skydekket, forklarer pressemedarbeider Tove Kaspersen ved Hovedredninssentralen til iTromsø.

Ifølge Værvarselet skal forholdene bli bedre utover ettermiddagen.

Krevende

Været i området er fortsatt krevende. Det betyr at det fremdeles er områder i det høyere liggende terreng rundt Kebenekaises det ikke er søkt i.

Kebnekaise-fjellene utgjør et fjellmassiv med flere store topper. Nordtoppen er høyest på cirka 2100 meter over havet. Redningsmannskapene som er i området mener forholdene kunne knapt vært verre.

Det er stor rasfare i området, og to norske skredeksperter er på vei. Det blir satt inn en radar/sambandsplattform fra Storbritania som heter Hawkeye.