RUSSEPRESIDENT 2012 Mads Rønning Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø RUSSEPRESIDENT 2012 Mads Rønning Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø Foto: Tom Benjaminsen

– Politiet skal blant annet komme innom på skolene og møte all russ før russetiden for å informere og gjennomgå regler, forteller Rønningen.

Les også: Russ tilbudt penger av HA

– Russetiden er kanskje ikke alltid kjent for å gå helt knirkefritt og vi setter stor pris på å kunne samarbeide litt med politiet, mener han.

1. mai skal nærmere 800 russ «døpes» i Telegrafbukta.

– Politiet kommer nok til å være til stede, og vi ønsker ikke at det skal bli trøbbel. Hvis det er politi der, og reglene sier at det ikke skal drikkes alkohol der, så gjør man ikke det, sier Rønningen.

Les også: Vil sjekke årets russ for klamydia

Han er spent og giret for de 17 dagene han har i vente som president.

– Det blir veldig deilig å komme i gang, og folk gleder seg ekstremt. Russegjengen er utrolig snille folk, og jeg tror ikke det skal bli noen problemer. Det kommer nok til å gå rolig for seg, og være lite trøbbel, spår Rønningen.

Han tror en del har fordommer mot russen, men minner om at de fleste har vært russ selv.

– Folk skjønner hva det handler om, og har selv vært russ. Vi ønsker bare å nyte tiden, og feire før vi blir «ordentlig» voksen, sier han.