Årets raushetspris fra Jobzone Tromsø gikk til Kåre Bjørnar Olsen for all veldedighetsjobb han gjør for andre.

– Det var ingen problem å nominere Kåre. Han gjør så mye. Helt nylig gjorde han mye med innsamlingsaksjonen i Ishavskatedralen for Ukraina, sier Mette-Marith Aspmo som nominerte Olsen til denne prisen.

Videre forteller hun at Olsen hjelper med å gi folk både mat og drikke, men reiser også rundt med verktøy og fikser ting til folk.

– Det er mange gode mennesker som bidrar og ønsker å være med, så jeg vil dele denne prisen med alle som bidrar med sitt, sier Olsen.

Selv ble han rørt når han fikk telefon om at han hadde vunnet.

– Det er sterkt å få en pris som denne. Det er så mange som gjør mye godt, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er veldig rørende, sier han.

300 timer i året

Til daglig jobber Olsen som miljøarbeider og reiser rundt for å hjelpe barn og unge, men har fortsatt tid til å hjelpe andre som trenger det.

– Han jobber minst 300 timer i året med frivillig arbeid, noe som tilsvarer omtrent en arbeidsdag i uken, forteller daglig leder på Jobzone, Grete Wilsgaard.

Olsen står på og setter opp innsamlingsaksjoner til diverse saker, bidrar med underholdning på barneavdelingen på UNN, deler ut klær og mat til folk som trenger det, og mye mer.

Deler premien med flere organisasjoner

Vinneren av årets pris får 20.000 kroner. Halvparten går til veldedighetsorganisasjoner, og resten kan vinneren selv disponere.

– Jeg har valgt å dele halvparten til gatemagasinet Virkelig, barneavdelingen på UNN, Norsk Folkehjelp Lenangen og Røde Kors Lyngen, sier Olsen.

Pengene han selv kan disponere går til et privat prosjekt han holder på med kalt Kåres venner.

I alt var det fire nominerte til årets pris, av disse var det Jobzone som valgte hvem som var den verdige vinneren.

– Prisen går til hverdagshelter som jobber med humanitært arbeid som ofte går under radaren. Kåre er virkelig en flott vinner, han bare gjør alt som trengs. Dette er vår måte å sette han i sentrum og gi han den oppmerksomheten han fortjener, sier Wilsgaard.

Selv er han veldig glad for å ha fått en slik pris og setter pris på at dette er noe folk kan vinne.

– Hvem kan tenke seg at Jobzone har en slik pris? De velger å bruke den mellommenneskelige aksepten, og det er veldig raust av dem. Jeg har veldig lyst til å takke Mette-Marith, Grete og Jobzone for at de valgte meg som vinner, sier han.