I midten av august kom kjennelsen fra Nord-Troms tingrett, der russernes begjæring om arrest i Sjakk-OL 2014s verdier ikke ble tatt til følge. Nå er ankefristen utløpt – uten at kjennelsen er blitt anket, bekrefter Nord-Troms tingrett overfor iTromsø.

Det russiske sjakkforbundet har krevd nærmere 1,3 millioner kroner i erstatning for påførte advokatutgifter i Russland, etter at landets kvinnelag først ble nektet deltakelse som følge av brudd på påmeldingsfristen.

Les også: Retten avslo russernes arrestkrav

Runden i Nord-Troms tingrett endte i stedet med at russerne – i tillegg til sine egne saksomkostninger – måtte dekke Sjakk-OLs advokatutgifter med 123.500 kroner.

Ingen signaler

Forbundets norske advokat, Brynjar Østgård, bekrefter at han ikke har mottatt noen signaler om at kravet skal forfølges med ytterligere rettslige skritt.

– Jeg er så langt ikke blitt instruert om å forfølge denne saken noe ytterligere, sier Østgård.

Han opplyser at han ikke vet hva russerne tenker om et eventuelt erstatningssøksmål.

– Jeg vet ikke hva slags tidsperspektiv de har. Om de mener dette koster mer enn det smaker, eller hvordan de vurderer saken, vet jeg heller ikke – og jeg blander meg ikke borti det, sier Østgård, som ikke tror russerne har engasjert andre advokater i Norge.

Les også: Sjakk-OL risikerer saftig baksmell

Har betalt

Heller ikke i Sjakk-OL 2014 har de hørt noe mer om erstatningskravet fra det russiske forbundet.

– Og glad er vi for det, sier administrerende direktør Børge Robertsen i Sjakk-OL 2014.

Les også: Tromsø trekkes frem som en god sjakkby

Han opplyser at det russiske sjakkforbundet nå har gjort opp regningen for sin deltakelse i sommerens sjakk-OL.

– Jeg kan ikke forestille meg at det kommer noen nye rettslige krav, sier Robertsen.

Sjakk-OL-organisasjonen regner med å ha en oversikt over det endelige økonomiske resultatet etter sommerens store arrangement først mot slutten av året.