I 4-tiden i natt i drosjekøen ved Rødbanken, så Martin Bergheim fra Tromsø en mann som trengte hjelp.

- Jeg gikk bort og spurte om han hadde det bra. Han holdt seg til brystet og det så ut som han hadde smerter ved å puste. Min første innskytelse var at her måtte jeg hjelpe. Noen av kompisene hans snakket om at han hadde blitt banket opp, forteller Bergheim til iTromsø.

- Sjåføren ga gass

Da han fikk ringt 113-sentralen, fikk han opplyst at de ikke hadde noen tilgjengelige biler i sentrum og Bergheim fikk beskjed om å sende mannen til legevakt i en drosje.

Bergheim forteller at han forsøkte å stoppe flere drosjer, men at mange av bilene hadde passasjerer og sjåførene sa de verken hadde tid eller mulighet til å stoppe.

Til slutt kom en drosje uten passasjerer som bremset ned.

- Han stoppet i et lite øyeblikk og jeg var på vei rundt bilen for å snakke med sjåføren. Da jeg var midt foran bilen ga han gass og kjørte på meg, forteller Martin, som er sjokkert over episoden.

Han mener at drosjesjåføren må ha merket at han traff han.

- Jeg var på vei rundt bilen, så han traff meg heldigvis bare i ene foten som var oppe fra bakken. Det ble et smell som flere av de andre hørte, så det er ingen tvil om at sjåføren må ha merket det.

Bergheim fikk ingen skader etter hendelsen, men sier det kunne gått mye verre.

- Hvis jeg hadde hatt begge føttene i bakken og stått i ro, kunne det selvfølgelig gått verre.

Kjørte bare videre

Det er likevel ikke det han reagerer mest på.

- Jeg vet ikke om han så at jeg sto foran bilen i dét han ga gass, men han må ha sett meg før han traff meg. I det minste må han ha merket at han traff meg, men han sjåføren stoppet ikke. Han kjørte bare videre.

Da la Bergheim på sprang etter drosjen.

- Jeg ble veldig forbannet der og da og løp etter bilen. Broren min var også der og løp etter meg, men vi fikk aldri stoppet bilen.

Bergheim forteller at han ikke vet hvordan det gikk med den skadde mannen.

- Han hadde kompiser der med seg og jeg håper virkelig det gikk bra med han. Fokuset for meg skiftet helt da jeg ble kjørt på og drosjen bare kjørte videre.

Han mener det er kritikkverdig at ingen av drosjene som stoppet ga dem hjelp med å få mannen til legevakten.

- På en side tenker jeg at drosjesjåførene kanskje ser en beruset mann og ikke gidder stoppe. På den andre siden tenker jeg at de har jo en plikt til å hjelpe når noen er skadet. Jeg forklarte til og med sjåførene at 113-sentralen hadde bedt meg om å skaffe drosje, forteller han.

Skal anmelde saken

Da Martin Bergheim kom hjem, ringte han politisentralen.

- Det er høyst kritikkverdig at sjåføren som kjørte på meg ikke stoppet, derfor forfølger jeg saken. I drosjen vi tok hjem fra sentrum snakket vi med sjåføren, og han sa også at dette burde jeg anmelde. Det første jeg gjorde var å ringe politisentralen, som ba meg komme og anmelde saken på mandag, forteller han.

På Facebook har han etterlyst vitner til hendelsen i natt.

- Jeg håper noen andre fra drosjekøen tar kontakt. Jeg forsøkte å ringe taxisentralen for informasjon, men der var det lite hjelp å få, sier Bergheim, som mener det var en bil hos Tromsø Taxi som kjørte på han.

Daglig leder i Tromsø Taxi, Bjørn Føre, sier han ikke kjenner til hendelsen.

- Per i dag vet jeg ikke noe om denne hendelsen, så det er vanskelig å kommentere på det grunnlaget. Hvis det er meldt inn, får jeg saken på mandag. Men selvfølgelig hvis man har truffet noen, skal man ikke bare kjøre videre. Det gjelder jo ikke bare drosjesjåfører, men alle. Det står i veitrafikkloven, sier Føre.