Det var torsdag forrige uke politiet gikk ut med en offentlig etterlysning av Ali Najafi.

Den 22 år gamle mannen fra Afghanistan ble sist sett fredag 10. februar i 14-tiden, på en buss i Giæverbukta. Politiet har i etterlysningen bedt om tips fra folk som kan ha sett mannen etter det aktuelle tidspunktet.

Kan ha blitt sett i Nord-Troms

Leder av kriminalvakten, Jarle Johnsen, opplyser til iTromsø mandag at politiet har fått inn tips i saken som de nå undersøker.

– Det er mulige observasjoner av vedkommende som vi sjekker ut nå. Vi har innhentet informasjon for å verifisere om det var han. Vi har ikke fått verifisert det ennå, men vi jobber med det.

Den mulige observasjonen av mannen ble gjort nord i fylket, og Johnsen forteller at politiet har undersøkt tipset siden før helgen.

Meldt savnet av hjelpeapparatet

22-åringen ble meldt savnet etter at hjelpeapparatet rundt mannen kom med en bekymringsmelding.

– Det er opprettet en savnetsak, og vårt formål er bare å få kontakt med vedkommende for å avklare om han har det bra, opplyste lederen for kriminalvakta da etterlysningen ble offentliggjort.

Mannen har vært i Tromsø i noen år, og har hatt fast bopel på Tromsøya. Det var en bekjent av mannen som sist så 22-åringen på en buss i Giæverbukta.

Personer som kan ha informasjon om mannen bes ta kontakt med politiet på telefon 02800.