Lørdag arrangerte Nordnorske Entreprenørers Service-Organisasjon (NESO) sitt årlige høstmøte i Bodø. I den anledning ble årets NESO-pris utdelt.

Prisen har blitt delt ut ti ganger tidligere, og i år ble det direktør i Peab–Bjørn Bygg, Arild Østgård, som trakk det lengste strået. Han leder Bygg-region nord, som omfatter Møre- og Romsdal, Nordre Nordland, Troms og Finnmark.

– Jeg er stolt og ydmyk over å ha mottatt NESO-prisen, sier Arild Østgård.

I en pressemelding opplyser NESO at Østgård startet i Bjørn bygg i 1977. Som leder beskrives han som handlekraftig, klar og tydelig, og er ikke redd for å stille krav.

Styret i NESO, som står for utvelgelsen av kandidaten, har lagt vekt på Østgårds samarbeidsevner, hans engasjement og vilje til kunnskapsdeling. Videre trekker de fram at han er en dyktig foreleser og er sterkt opptatt av kompetanseutvikling.

– Høyt faglig nivå og stor autoritet er beskrivelser som går igjen om deg. Autoriteten er ikke noe som er kommet rekende på ei fjøl–den har du opparbeidet gjennom mange år i bransjen. I år er du også blitt styremedlem i EBA nasjonalt, sa administrerende direktør i NESO, Ruben Jensen, til Østgård da prisen ble utdelt.