– Jeg synes Mathallen er veldig spennende og at det er veldig bra med fokus på nordnorske råvarer, sier Lisa Hoen, kultur- og idrettssjef i Tromsø kommune.

Sammen med en rekke andre inviterte gjester var Hoen til stede da Mathallen hadde offisiell åpning fredag.

Det er Jørn Hoel, Gunnar Wilhelmsen, Gunnar Jensen og John-Fredrik Solberg som sammen med samarbeidspartnerne John-Werner Larsen og Ørjan Jacobsen står bak Mathallen, der de særlig fokuserer på de lokale råvarene.

Blant de inviterte til åpningen var både gjester med tilknytning til Mathallen, gjester fra byens kulturliv, politikere og gjester fra næringslivet.

– Det betyr mye for Tromsø å ha fokus på nordnorsk mat og jeg tror vi kunne vært enda mer stolt av den, og profilert den enda bedre både i Tromsø og utenfor Tromsø, sier Hoen.

Les også: Klar for å knive om kundene.

- Spennende

Også Kjell Kolbeinsen, pensjonert kommunikasjonsdirektør i Sparebanken Nord-Norge, var til stede under åpningen.

– Jeg er her fordi jeg synes dette er et spennende eksperiment, og det er interessant at man bygger en mathall med to funksjoner: Den ene er at man serverer god mat i restauranten, og den andre er at de som er i Tromsø kan få med seg ferdigpakket kvalitetsmat som man kan ta med seg sørover. Det etterspørres, sier han.

Han mener også Mathallen har en unik beliggenhet - midt i sentrum.

– Det som er viktig er at Mathallen kan vise fram suksess i første fase. Det er alltid slik når man etablerer noe nytt at kvaliteten må være på topp, og det tror jeg det er her, sier han videre.

Les også: Starter en egen vinklubb i Tromsø.

Rustikt

Komiker Trine Lise Olsen lot seg imponere over lokalene.

– Jeg synes det ser veldig rustikt og kult ut, og jeg tror Tromsø trenger en plass som dette. Jeg kommer nok absolutt til å bruke denne plassen framover - jeg er veldig glad i både mat og drikke, sier hun.

Les også: Åpner nordnorsk mattempel.

Kristin Forseth, ansatt hos Gunnar Wilhelmsen, og Kjell Kolbeinsen. Foto: Håkon Steinmo
Lisa Hoen Foto: Håkon Steinmo