– I går fikk vi de fem millionene vi manglet fra fylkesrådets RDA-pott. Da er finansieringen på plass og arbeidet kan endelig begynne, sier Sif Vik, leder fort Brannstasjonen-prosjektet.

Den gamle brannstasjonen i Tromsø sentrum skal samle ungdomshuset Tvibit, helsestasjon og Regionalt senter for rytmisk musikk også kjent som Rockens hus.

Det var allerede i november klart at fylkesrådet ønsket å gi de nødvendige fem millionene til prosjektet, men i går ble det offisielt.

86 millioner

Totalt har Brannstasjonen-prosjektet en prislapp på 86 millioner kroner. 25 av disse millionene kommer fra eksterne investorer, deriblant Troms fylkeskommune, Sparebanken Nord-Norge, Kulturdepartementet, Musikkutstyrsordningen, Bakehuset, Coop Nord.

– Det er veldig spesielt at både det lokale næringslivet har gått sammen med stat og kommune om finansieringen av et slik prosjekt. Det tyder på at flere ser viktigheten med Brannstasjonen, sier Vik.

Størst i Norge

Hun forteller at dette blir den største ungdomssatsingen i landet.

– I tillegg er det unikt at vi blander ungdomsaktiviteter med profesjonelle aktører innenfor kultur i samme bygg. Jeg tror dette kan føre til at enda flere talenter får muligheten til å utvikle seg til noe stort her i byen, sier Vik.

– I tillegg vil det gagne regionen. Vi vil kunne samle kompetanse, hjelpe tilflyttere og gi kursing ut over Tromsøs grenser.

Eiendomsseksjonen i Tromsø kommune har ansvaret for prosjektet. Det kreves store ombygginger før brannstasjonen kan tas i bruk.

– Vi regner med at vi kan åpne om to år, sier Vik.