Bestillingsstatistikk fra Ticket Reisebyrå i Tromsø viser at Kreta er årets mest ettertraktede feriedestinasjon blant tromsøværinger i sommer. Hakk i hæl kommer Bangkok på andreplass og Alicante på tredje.

– Middelhavslandene drar nytte av den minskede interessen for Tyrkia. Det har ikke bare å gjøre med den siste tidens uroligheter, men også allmenne reisetrender, uttaler selgerleder i Ticket Tromsø, Carina Sørensen, i en pressemelding.

Se den komplette listen nederst i artikkelen!

Økt interesse

En annen klar trend blant tromsøværinger er en økt etterspørsel for sydenreiser om sommeren. Foreløpig viser tallene en økning på seks prosent i antall bestillinger, sammenlignet med samme periode i fjor.

– I år er det uvanlig stor etterspørsel etter sommerreiser blant beboere i Tromsø og det gjelder å ikke vente for lenge med å bestille om man ønsker å ha litt å velge mellom. Det blir ikke lett å finne restplass reiser til Middelhavet i sommer, uttaler Sørensen.

Minner fra i fjor

Hun tror den store interessen kan skyldes minner fra fjorårets dårlige sommervær.

– Mange vil sikre seg noen varme uker utenlands, etter fjorårets kjølige sommer. Dessuten gir de lave rentene penger til overs i lommeboken for mange, som kan brukes på reiser, sier hun i pressemeldingen.

Sørensen poengterer også at restplass-prisene i fjor økte med 30 prosent, noe mange trolig har tatt lærdom av i år ved å være tidligere ute med å bestille.

Mest populære reisemål i sommer blant beboere i Tromsø:

1. Kreta

2. Bangkok

3. Alicante

4. Barcelona

5. Mallorca

6. Bourgas

7. Algarve

8. Reykjavik

9. Split

10. Malaga

Mest populære ferieland i sommer blant beboere i Tromsø:

1. Spania

2. Hellas

3. Thailand

4. Bulgaria

5. Portugal

6. USA

7. Frankrike

8. Kroatia

9. Danmark

10. Island

Kilde: Tickets bestillingsstatistikk fram til 20. mars, med avreise fra 1. juni til 30. september 2016.

foto
TIDLIG UTE: Carina Sørensen anbefaler folk å være snare hvis de vil sikre seg feriereiser rundt Middelhavet. Foto: Lena Verås Eriksen Foto: LENA VERÅS ERIKSEN