Foreløpig er det ikke mye som minner om Kystens Hus, men det jobbes på spreng under havnivå for å legge grunnlaget for de seks etasjene som skal reises over bakkenivå.

Mange byggeprosjekt

– Det er et spennende prosjekt. Det jobbes mye og nå legger vi grunnlaget for det videre løpet. Vi jobber på et kompakt område som gir oss utfordringer med logistikken når mange aktiviteter skjer samtidig, sier anleggsleder Trond Bjørn i Econor.

Han holder styrer aktiviteten på byggeplassen og holder styr på alle underentreprenørene.

– Det er absolutt det største prosjektet jeg har hatt, sier Bjørn, med fem års fartstid i Econor.

Kystens Hus er bare ett av flere store byggeprosjekter Econor er hovedentreprenør for. I tillegg har de det nye politihuset og Trofi Teknopark på Stakkevollvegen, og snart starter rivingen av Sommerlyst skole og bygging av ny skole.

Tøft løp

All byggeaktiviteten i byen for tiden fører til at det også drypper oppdrag på mange av byens øvrige bedrifter. Bare på Kystens Hus er det mange underentreprenører med kontor i Tromsø i sving.

– Roald Madsen er grunnentreprenør, Fundamentering AS har spunting og pæling, AF Decom rev gamle Domus, Grav og spreng har entreprisen for omlegging av det kommunale vann – og avløpsnettet, GK Norge har ventilasjonen, Åge Nilsen har rør, mens Bravida har elektro, sier Bengt-Arild Paulsen i Faveo prosjektledelse, representant for byggherren, AS Samvirkegården, i byggefasen.

I månedsskiftet april/mai regner han med kjellerarbeidene skal være kommet så langt at arbeidet med å reise de seks etasjene kan begynne i begynnelsen av mai. Da skal prefabrikkerte betongelementer fra Element Nord i Balsfjord løftes på plass, etasje for etasje.

– Vi regner med det tar cirka en og en halv uke per etasje. Utfordringen blir logistikken, men vi satser på å ha alle etasjene oppe i august. Det er et tøft løp, men det skal være tøft. Med godt samarbeid og godt humør fungerer det, sier betongformann Steinar Frost.

Stort akvarium

Kjelleren på Kystens Hus får en grunnflate 1.300 kvadratmeter skal bestå av tekniske rom, lager og sykkelparkering. Hver etasje over bakken blir på vel 2.000 kvadratmeter.

— Kysten Hus blir et fint bygg, som skal huse viktige aktører knyttet til fiskeri – og sjømatnæringene. På plan én blir det mathall, restaurant, formidlingsarealer og en Coop-butikk. Det kommer også et 19 meter langt og to meter bredt akvarium som fyller hele etasjehøyden. På plan to blir det fellesarealer med kantine, formidlingsarealer og kontorer, og fra plan tre og opp blir det også kontorer, sier Bengt-Arild Paulsen.

Overleveringsdatoen for Kystens Hus er 30. juni 2015.

NY KAI: Anleggsleder Trond Bjørn ser ned på spuntkaia hvor støpearbeidene har kommet godt i gang. Foto: Tom Benjaminsen
NY PUMPESTASJON: På vegne av kommunen etableres en ny pumpestasjon i kjelleren til Kystens Hus i forbindelse med opprusting av vann – og avløpsnettet. Foto: Tom Benjaminsen
SVEISING: En sveiser i full sving i forbindelse med grunnarbeidene til Kystens Hus. Foto: Tom Benjaminsen
FØLGER OPP: Bengt-Arild Paulsen i Faveo prosjektledelse er stedlig byggherrerepresentant med oppfølging på byggeplassen. Foto: Tom Benjaminsen