Allerede i 2013 startet flere selvstendige Herbalife-distributører i Tromsø med gratis utendørstreninger for tromsøværinger, under navnet «Tromsø 24fitclub».

«24fitclub» er et konsept som finnes både nasjonalt og internasjonalt, og det finnes 77 av dem i Norge.

Lokaler

Nå har de blitt til sammen ni instruktører, og fra 6. januar vil treningene finne sted i eget lokale på Stakkevollveien, som instruktørene har gått sammen om å leie.

– Her vil det bli tilbudt saltreninger innen styrke og kondisjon, der alt vi trener med er egen kroppsvekt. Vi trener på tid, og ikke på antall repetisjoner, og dette er trening som passer for alle, forteller en av instruktørene, Ingvild Eline Jon.

Hun er den eneste av de ni som vil jobbe med Herbalifedistribuering og «Tromsø 24fitclub» på fulltid - de andre har jobber ved siden av.

– Det skal være treninger fire ganger i uka, og også utendørs løpetreninger. Deltar man på fireukers «24fitcamp» er treningene gratis. Dersom man kommer på treninger utover de fire ukene, betaler man en liten sum hver gang og da får man også en ernæringsshake etter endt trening, forteller gjengen.

Inntektene ser de for seg å få på salg av Herbalife-produkter.

– Men det er ingen kjøpepress, og man må ikke kjøpe noe, understreker instruktørene.

Vær og vind

Årsaken til at «Tromsø 24fitclub» nå har flyttet inn i egne lokaler er at mye vær og vind gjorde det vanskelig å være ute.

– Det gikk greit, men vi så at jo surere og kaldere det ble, jo færre kom på treningene, forteller Camilla Lieng Johansen.

Instruktør-gjengen vil ikke kalle lokalene for et «treningssenter». Heller ei «treningsgruppe».

– Vi er en gjeng som fokuserer på fysisk aktivitet og ernæring. Ambisjonen vår er å klare å trekke rundt 100 stykker til hver av treningene, forteller Jon.

– Men «sprenges» lokalet, må vi tenke på å utvide og sette opp flere treninger, legger Christine Olsen til.

Ernæring

I treningsgruppa vil det også fokuseres mye på ernæring.

– Treningsresultatene kommer ikke med mindre man gjør noe med ernæringen, mener Jon.

Deltakerne på treningene vil også få tilbud om kroppsscanning og ernæringsveiledning.

Instruktørene opplever at mange har vært interessert i det de driver med, og har tro på at konseptet kommer til å lykkes.

– Hvis ikke hadde vi ikke leid lokalet, sier de.