Ved brua i Oldervika har Nigel James Platt flere ganger bevitnet at det står folk og fisker - rett ved siden av skiltet som varsler at det er forbudt å fiske i området.

- Det er helt forferdelig at det står folk der og fisker, uten å respektere forbudet. Jeg ser folk der hele tiden, og det som er det verste er at det ikke er turister - det er folk fra byen, sier Platt.

Foreslår fiskepoliti

Han forteller at han har snakket med flere av dem som er der, og dermed har oppdaget at det i nesten alle tilfellene er snakk om lokale innbyggere.

- Det blir det samme som at noen bare tar seg til rette ved for eksempel å parkere utenfor huset ditt. Det finnes nok av steder man kan fiske, men her står det altså folk med bilder ganske ofte og gir blaffen i skiltet som henger der, sier Platt.

Platt fisker selv ute på havet, og irriterer seg over at ikke flere kan gjøre det samme.

- Lakselv, eller andre steder i Finnmark, er det veldig fint å fiske. Der de står nå er det ingen som følger med, sier Platt, som mener det er viktig at lokalbefolkningen følger med så lenge det ikke eksisterer en form for overvåkning. Han tror det ville vært lurt å ha en form for fiskepoliti som patruljerer utsatte områder.

- Ikke et stort problem

Ifølge politistasjonssjef Morten Pettersen, er det ikke et stort problem at folk bryter fiskeforbud.

- Jeg er litt usikker på grunnen til at det er regulert, det kan for eksempel være trafikksikkerhetshensyn eller andre hensyn, så det kan jeg ikke si noe om. Det er imidlertid ikke ofte vi får inn meldinger om det, så noen form for fiskepoliti har vi ikke vurdert. Det er nok mange andre områder man bør vurdere i samme henseende før man tyr til enkle løsninger, sier Pettersen.

Han forteller at det eksisterer et fiskeoppsyn som regulerer en del typer fiske.

- Men det avhenger av bakgrunnen for forbudet, som sagt, sier Pettersen.