I mars skrev vi om Marta Hofsøy som sammen med venninnene Ida Kviteberg, Therese Norum Halvorsen og Tonje Østgård  fra 1. januar bestemte seg for å slutte å shoppe. Shoppestoppet ble avsluttet søndag og i følge Hofsøy har det vært svært interessant å holde seg unna butikker i et halvt år.

- Det har vært en veldig god erfaring. Jeg trodde egentlig ikke at jeg kom til å merke noe særlig, men jeg har virkelig fått øynene opp for mitt eget forbruk og mine egne vaner. Selv om jeg ikke shoppet så mye tidligere, har jeg blitt mye mer bevisst på hva det er jeg faktisk kjøper, sier Hofsøy.

Nå er Hofsøy mer opptatt av kvalitet og at klærne varer lenger.

- Jeg tror nok ikke jeg kommer til å kjøpe ei strømpebukse på Hennes og Mauritz med det første. Man blir mer bevisst på kvaliteten på det man allerede har og da ser man hva som varer og hva som ikke gjør det.

Men det er ikke først og fremst på lommeboken at Hofsøy har merket en forskjell.

- ​ Noe av det mest befriende er at når jeg ser butikker, reklamer og lignende så kan jeg tenke at det ikke angår meg. I tillegg har jeg fått øynene opp for plagg jeg har hatt liggende i skapet uten å bruke og i stedet funnet nye måter å bruke "gamle" klær på. Vi har også arrangert flere byttekvelder med venner hvor man bytter klær man har liggende som man sjelden bruker, men som andre kan få bruk for. Det kan jeg virkelig anbefale. Da får man noe "nytt" uten å måtte kjøpe noe.

Men nå er det altså over og Hofsøy og venninnene har endret handlemønsteret sitt. Likevel er det noen ting hun gleder seg til å kjøpe.

- Jeg må nok kjøpe noen sokker og strømpebukser nå, merker jeg.