Han stiller opp i et lengre intervju med Filter Nyheter.

– Irans tekniske operasjoner er aggressive, stadig mer sofistikerte og har spor etter russisk teknisk støtte. Enhver mulighet Iran har til å få tilgang til kontoene til en norsk myndighetsperson vil gi dem potensiell kapasitet til å utvikle malware-operasjoner som kan lede til høyst sensitive militære hemmeligheter eller etterretnings-hemmeligheter, som ikke bare vil være av verdi for Teheran, men potensielt også for Moskva, sier han til Filter Nyheter, sier han til Filter Nyheter.

Roule opplyser overfor Filter Nyheter at han var kjent med saken før redaksjonen tok kontakt. Han menerat iranske myndigheter vil utnytte situasjonen til å lage propaganda som støtter regimet.

– Uavhengig om dette var ment å være et offisielt besøk eller ikke, vil Irans propagandamaskin manipulere tilstedeværelsen slik at det blir underforstått at den hadde offisiell godkjenning. (Iranerne) er veldig effektive i bruk av europeiske stemmer til å vise fram at de har støttespillere i utlandet, og dette undergraver internasjonale kampanjer om Irans menneskerettighetsbrudd og korrupsjonen som har gjort så stor skade på den iranske økonomien og det iranske folket, sier Roule til Filter Nyheter.