– Potensialet er betydelig hva angår Fjellheisen. Mitt mål er å gjøre den til byens mest attraktive turistmål allerede i år.

Ny passasjerrekord

Maria Kristiansen sier at fjorårets rekord med 121.000 passasjerer skal til pers.

– Målet er å havne et sted mellom 140.000-150.000 betalende på heisen, sier 39-åringen som kommer fra stillingen som hotellsjef på Grand.

foto
EGNE VINER: Fjellheisen har fått egne viner som gjestene etterspør. Nå skal kapasiteten på restauranten økes.

Kom som bestilt

Da jobben som daglig leder i Skips A/S Nordfisk ble ledig, var Maria Kristiansen rask på avtrekkeren.

– Jeg var på jakt etter noe annet spennende å gjøre. Sånn sett kom utlysningen som bestilt.

Styremedlem i familiebedriften, Bjørn Andreassen, satt selv i «juryen» som skulle finne arvtakeren til Tom Schreuder.

Hadde det vi ønsket

– Maria hadde de kvalifikasjonene vi var på jakt etter. Derfor var valget enkelt, sier Andreassen som også er medeier i selskapet som driver Fjellheisen og Fjellstua.

Maria Kristiansen sier at hun har store planer for restauranten på øvre stasjon:

– I dag sliter vi med kapasiteten på grunn av størrelsen på kjøkkenet. I løpet av høsten har vi planer om å endre på det, sier hun.

Store investeringer

Skips A/S Nordfisk har de siste årene investert store summer i anlegget – nye kabiner, kabler og det bygningsmessig oppe på fjellplatået.

– Vi skal jobbe med å gjøre Fjellheisen til en enda bedre destinasjon – både for tilreisende og byens befolkning.

Nysjefen ser at det som tidligere har vært rolige perioder – mai og september – også er blitt travel for staben på rundt 30 ansatte.

Ny bestenotering

– Vi fikk faktisk ny bestenotering i antall passasjerer i mai også. Det viser interessen og antall tilreisende til Tromsø. Denne utviklingen skal vi ta vår del av, sier Maria Kristiansen som startet i nyjobben 1. mai.