Lutefisksmakingen er en blindtest, så de vet ikke hvilken leverandør nummer tre er.

De er begge kokker og har god kompetanse på å bedømme lutefisk.

– Vi liker at fisken er fast, og den må ikke være så tørr at den tenderer til buknafisk. Selv om det var én leverandør som utmerket seg, var det ingen som overrasket negativt.

De har begge vært med på lutefiskkåringer tidligere, men synes årets kåring er spesielt hyggelig.

– Det er kjempestemning og vi tror noe av årsaken er den gode fisken, sier de.

Foto: Odd Leif Andreassen

Juryene vurderte farge på lutefisken, smaken, konsistensen og de ga poeng for helhetsinntrykket. Fem poeng var særdeles god, og ett poeng lite god.

Fagjuryen som besto av Borghild Rolness, Willy Rolness, Kim Jakobsen og Roy-Erik Pedersen sine poeng, telte 50 prosent.

Foto: Odd Leif Andreasssen

Kim Jakobsen, som er leder i kokkelaget, smiler fra øre til øre,

– Denne kvelden er bare helt fantastisk. Det er utrolig god stemning, og nå har vi endelig funnet riktig konsept, sier han.

Foto: Odd Leif Andreassen

Det er rundt 50 personer som deltar, og Jakobsen sier de trolig må se på muligheten for å utvide.

– Interessen for å delta blir bare større og større ,og det er ikke hyggelig å være nødt til å si nei. For at flest mulig skal få være med på denne hyggelige kvelden må vi kanskje se etter større lokaler, sier han.